Şeker Hastalığına Şifa Yaprak

Diyabete karşı yapılan çalışmalarda incir yaprağı ekstresinin şeker hastalarında kan glukoz değeri anlamlı derecede düşürdüğü, insülin kullanan diyabet hastalarında daha az insulin dozuna ihtiyaç duyduğunu göstermiştir. Ayrıca İncir yaprağı ekstresinin kullanımıyla tokluk kan şekerinin de kontrol altında tutulabileceği belirtilmiştir.

İncir yaprağını ne zaman toplamalı, hangi şartlarda kurutmalı?

Sonbaharda toplanmış ve ortalama 25 C de gazete üzerine yaprakları açarak kurutmak önerilir. Kuruyan yapraklar avuç içlerinde toz haline getirilir.

Nasıl  hazırlamalı ve hangi dozda kullanmalı?

Ortalam 2-3 çay kaşığı toz haline getirilmiş incir yaprağı üzerine bir bardak soğuk su ekleyip yaklaşık 1-2 dk kaynatıp, 5 dk kadar bekledikten sonra süzülür. Günlük 1 bardak kadar sabah kahvaltısıyla birlikte içilmesi önerilir.

seker-hastaligina-sifa-yaprak
seker-hastaligina-sifa-yaprak

İNCİR YAPRAKLARI VE DİYABET

İncir yaprakları yüksek miktarda doğal insülin içerir, bu nedenle yaprağını tüketmek, insülin enjekte etme ihtiyacını azaltır. Şeker hastalığı olanlar için mükemmel doğal bir yöntem olabilir.

İncir Yaprağı Çayı Nasıl Yapılır?

İncir Yaprakları Çayı: Üç incir yaprağını yarım litre suya koyun ve 15 dakika kaynatın. Suyu süzerek İçme suyu olarak kullanın, bir ay içinde sonuçları görmeye başlayacaksınız.



Bu çayın iyi geldiği başka kullanım alanları:

Ülsere karşı incir yaprağı Ülser karşısında iyi bir çare olarak; incir yapraklarını çiğneyin ve ortaya çıkan suyu yutun.

İncir en çok lif içeren meyvelerden biridir bu yüzden onu tüketmek sindirim sistemine faydalı olacaktır. Öte yandan, vücudumuzun sindirim sistemini hızlandırdığı için, obez insanların veya kilo vermek isteyenlerin de tüketmesi önerilir. Aynı zamanda kabızlığa karşı mücadele eden doğal bir müshildir.

İncir yapraklarıyla, bronşit, astım ve diğer solunum yollu hastalıkları için evde hazırlanabilecek iyi bir tedavi olacaktır.

seker-hastaligina-sifa-yaprak
seker-hastaligina-sifa-yaprak

Lif, önemli miktarda potasyum kaynağı olup, aynı zamanda kan basıncını kontrol altına alabilecek mineral yuvasıdır, bu nedenle bu meyveyi hipertansiyon hastalarının da tüketmesi önerilir.

Çalışmalar incirlerin antioksidan özelliğe sahip olduğunu göstermiştir. Vücuttaki bu bileşenlerin artmasını sağlamak için her gün iki orta boy kuru incir tüketin.


UYARI : Hastalıkları tedavi etmek, 1219 sayılı Kanunu’na göre sadece hekimlerimizin görevidir. Bu sitede yer alan bilgiler sağlıklı yaşama tavsiye niteliğindedir. Tedavi veya doktor tedavisi yerine geçmez. Adı geçen bitkilere alerjiniz olup olmadığını kontrol ettirdikten sonra kullanmanız tavsiye edilir. Herhangi bir rahatsızlığı olanlar ve özel politika gerektiren gruptaki kişiler mutlaka doktorlarına danışarak kullanmalıdır. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.

Nasıl Yapılır?

2K Paylaşımlar