Göz Kapağı Düşüklüğüne İyi Gelen Yöntemler

Genellikle kişilerin göz yapısının da etkili olduğu ve yaşın ilerlemesiyle ortaya çıkan göz kapağı düşüklüğü estetik ve sağlık açısından rahatsız edici bir durum olabilmektedir. Eğer görmeyi engelleyecek kadar düşüklük olursa bir doktora mutlaka görünmek gerekmektedir. Görmeyi engellemiyorsa evde göz kapağı düşüklüğüne iyi gelen yöntemler denenip önlem alınabilmektedir.

Göz kapağı düşüklüğüne:

Göz kapağı sarkmasının sebebi gözün çevresindeki cildin diriliğini yitirmesi sonucu oluşmaktadır. Yeşil çay, salatalık, yumurta akı, buz küpleri, aloe vera, papatya çayı, hindistan cevizi yağı iyi gelmektedir.

Göz Kapağı Düşüklüğüne İyi Gelen Yöntemler

Yumurta Akı

Doğal botoks etkisi için yumurta akı maskesinden faydalanabiliyoruz. Bu maske göz kapağı düşüklüğüne iyi gelmekte ve aynı zamanda kırışıklıkların da gitmesinde yardımcı olmaktadır. Maskeyi yapmak için;

  • Yumurtanın akını köpük kıvamına gelinceye kadar çırpıyoruz.
  • Sonra göz çevresine özellikle de göz kapağına sürüyoruz.
  • Üzerine küçük bir parça peçete kapatıyoruz. Ardından biraz daha yumurta akı sürüyoruz.
  • 15 dakika kadar beklettikten sonra yıkıyoruz. Etkili sonuç için gün aşırı bu uygulamayı yapıyoruz.

Salatalık

goz-kapagi-icin-salatalik
Göz Kapağı Düşüklüğüne Salatalık

Salatalığın içerisinde bulunan C vitamini ve potasyum sayesinde cilt üzerinde olumlu etkilere sahiptir. Salatalık göz altlarının daha canlı görünmesine ve göz kapaklarının toparlanmasına yardımcı olmaktadır. Uygulanmasına gelince;

  • Salatalık dilimlerini buzdolabında bir süre bekletiyoruz.
  • Ardından beklettiğimiz bu dilimleri göz kapaklarımızın üzerine yerleştiriyoruz.
  • Sonra 10-15 dakika kadar bekletiyoruz. Bu yöntemi her gece uyguluyoruz.

Göz Kapağı Düşüklüğüne Yeşil Çay

yesil-cay-nedir?-faydalari-nelerdir?

Antioksidan özelliği sayesinde sağlık üzerinde etkili bir çay olan yeşil çay cilt bakımında da önemli bir yere sahiptir. Bu çayda bulunan uyarıcı maddeler cilde esneklik verir ve sarkmaları önlemede yardımcı olur. Bu özelliğinden dolayı göz kapağı düşüklüklerinde faydalanabilmekteyiz. Yeşil çayı nasıl uygulamalıyız?

  • Yeşil çayı demliyoruz
  • Ilık duruma gelen yeşil çaydan bir parça pamuğa döküyoruz.
  • Sonra göz kapaklarımıza bu pamuğu yerleştiriyoruz.
  • Böylece 15 dakika bekletiyoruz. Haftada bir kaç kez etkisini daha hızlı görebilmek için uygulamalıyız.

Buz Küpleri Yöntemi

Bu küpler cildin hızlıca toparlanmasını sağlamaktadır. Ciltte kan akış hızını arttırma özelliği vardır. En eski yöntemlerden biridir. Buz küpleri hem göz kapaklarına hem de göz altı şişliklerine iyi gelen yöntemlerin başında yer almaktadır.

Önce bir parça buz küpünün biraz erimesini bekliyoruz. Ardından göz çevresinde bu küpü birkaç dakika gezdiriyoruz. Etkili sonuç almak için her akşam bu yöntemi uyguluyoruz.

Aloe Vera

Aloe-veranin-faydalari
Aloe Vera

Göz kapağı düşüklüğüne iyi gelen yöntemler den bir diğeri ise aloe vera ile masaj yapma yöntemidir. Bunun için önce bir parça aloe verayı elimize alıyoruz. Ardından aloe vera ile göz evresine hafif hafif masaj uyguluyoruz. Bu yöntemi haftada birkaç kez uyguluyoruz.

Hindistan Cevizi Yağı

Hindistan cevizi yağının cilt üzerinde olumlu etkileri vardır. Bu özelliğinden dolayı hem göz kapaklarımızı nemlendirmekte hem de düşüklüğün azalmasına yardımcı olmaktadır. Uygulama için bir miktar yağı gözümüzün çevresine sürüyoruz ve masaj yapıyoruz. Haftada birkaç kez uygulayabiliriz.

Papatya Çayı

papatya-cayi-nasil-yapilir
Papatya Çayı

İçerisindeki antioksidan sayesinde cildin sıkılaşmasına ve toparlamasında yardımcı olmaktadır. Bu özelliği sebebiyle göz altı torbalarında ve düşük göz kapaklarında etkili sonuçlar vermektedir.

  • Papatya çayını demliyoruz
  • Ardından demlediğimiz çayı soğuyuncaya kadar dolapta bekletiyoruz.
  • Sonra bir parça pamuğa döküyoruz ve göz kapaklarına yerleştiriyoruz.
  • Daha sonra 15 dakika bekletiyoruz. Bu yöntemi haftada birkaç kez uyguluyoruz.

Kaynak

Okuyucularımızın Dikkatine

Sayfamızda yazmış olduğumuz yazılarımız genel bilgilendirme amaçlıdır. Yazılarımız teşhis ve tedavi amaçlı değildir. Yazılarımız zaman içerisinde geçerliliğini yitirebilir ya da güncelliğini kaybedebilir. Yazının içeriğini oluşturan besin ya da ürünlerin her bünyede farklı etkiler göstermesi mümkündür. Yazılarımız doktor yerini ya da doktor reçetesi yerini tutmaz. Bilgilerin uygulanmasından önce doktorunuza mutlaka danışmanızı tavsiye ediyoruz. Herhangi bir rahatsızlığı olanlar ve özel politika gerektiren gruptaki kişiler mutlaka doktorlarına danışarak kullanmalıdır. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.

1 Paylaşımlar