Yumurta Yemenin Faydaları

Yumurta hakkındaki düşünceleriniz ne olursa olsun, muhtemelen herkesin buzdolabında birkaç tane vardır. Kimileri için yumurta güne güzel başlamak için edilen kahvaltının vazgeçilmezi iken kimilerinin hiç tüketmediği bir besindir. İki grup da yumurtanın bu kadar faydalı olduğu hakkında belki de yeterince bilgi sahibi değillerdir. Yazımızı okuduktan sonra yumurta ile ilgili olumsuz fikirlerin değişeceğine inanıyoruz. Günde iki yumurta yemenin faydaları nelerdir?

Yumurta Yemenin Faydaları

Yumurtadaki Besin Maddeleri Nelerdir?

Yumurtanın içinde A, D ve E vitaminleri, B12, B2 ve folik asit bulunur. Ayrıca iyot, demir, kalsiyum, çinko ve selenyum gibi mineralleri de içerisinde barındırır. Yumurta neredeyse vücudumuzun ihtiyaç duyduğu bütün vitamin ve mineralleri bünyesinde barındırmaktadır.

Yumurta ve kolesterol

Yumurtanın içerisinde kolesterol olduğu için bir çoğumuz yerken iki kere düşünürüz ya da yemekten vazgeçeriz. Uzmanlar yumurtanın içerisinde kolesterol var olduğunu fakat zararlı olmadığını söylemektedirler.

Günde İki Yumurta Yemenin Faydalarına Bakarsak

  • Yapılan çalışmalarda, protein ağırlıklı yapılan kahvaltıların aslında kilo vermenize yardımcı olduğu gösterilmiştir. Araştırmaya göre, düşük kalorili bir beslenme düzeni, kahvaltıda alınan düzenli bir yumurta miktarıyla birleştiğinde, iki katı fazla hızda kilo vermenizi sağlar.
  • Günde iki yumurtanın vücudu enfeksiyondan, virüslerden ve genel hastalıklardan koruduğu yapılan çalışmalarla kanıtlanmıştır. Bir yumurtanın içinde günlük alınması tavsiye edilen selenyum miktarının %22’si bulunur. Selenyum, bağışıklık sistemini güçlendirmesiyle bilinen bir elementtir. (Alerjik bünyeler doktora danışmalıdır)
  • Yumurtanın içerisinde bulunan kolin isimli madde hafızayı güçlendirir.
  • Lütein gözlerinizin temiz kalmasını ve görüşünüzün keskinleşmesini sağlayan bir maddedir. Yeni yapılan bir araştırmada yumurtanın içinde çok fazla lütein bulunduğu ortaya çıkmıştır. Bu da yumurtanın gözleriniz için oldukça yararlı olduğu anlamına gelir.

Depresyona Karşı Günde İki Yumurta Yemenin Faydası var

  • Kış aylarında güneş genelde olmadığından D vitamini almak zor olabilir. Yumurta bu konuda imdadımıza yetişmektedir. D vitamini dişlerimizin pH dengesini ve kemiklerimizin gücünü korur. Aynı zamanda depresyonla başa çıkmakta da yardımcımızdır.
  • Yumurta yediğimizde kalsiyum alırız, bu da iskelet sistemimizi güçlendirmek ve kemik erimesini önlemek için almamız gereken önemli bir maddedir.
  • Yumurtanın içinde çok fazla folik asit vardır. Bu da yeni kırmızı kan hücreleri oluşumu için gerekli olan bir B vitamini türüdür. Folik asit eksikliği yaşayan insanlarda anemi hastalığı riski yüksektir. Aynı zamanda hamilelikte fetüsün rahim içinde düzgün bir şekilde gelişmesi için de önemlidir.
Yumurta Yemenin Faydaları

Yumurta Yaşlanmaya Karşı Etkilidir.

Yaşlandıkça D vitamini ihtiyacımız iki katına çıkar. 60 yaşın üstündeki insanlar için önerilen D vitamini miktarı 10 mikrogramdır. Bir yumurtanın içinde de yaklaşık 0.7 mikrogram bulunur.

Ayrıca Kanadalı araştırmacılar yumurta yoğunluklu yiyeceklerin kalp hastalıklarının ve belirli kanser türlerinin riskini azalttığını gösteren bir çalışma yürütmüşlerdir. Yumurta kas oluşumunu arttırır. Cildi, saçı ve tırnakları korur.

Kötü kolesterol seviyesi damarlarda yağ birikimini artırarak kalp krizi felç inme ve yüksek tansiyon gibi hastalıkların yaşanmasını artırır. Bu yağları ve kolesterolü düşüren en etkili madde ise omega-3 yağ asitleridir. Yumurta da yağ asidi bakımından zengin olduğundan günde 2 tane tüketilmesi bu riskleri azaltır.

UYARI : Hastalıkları tedavi etmek, 1219 sayılı Kanunu’na göre sadece hekimlerimizin görevidir. Bu sitede yer alan bilgiler sağlıklı yaşama tavsiye niteliğindedir. Tedavi veya doktor tedavisi yerine geçmez. Adı geçen bitkilere alerjiniz olup olmadığını kontrol ettirdikten sonra kullanmanız tavsiye edilir. Herhangi bir rahatsızlığı olanlar ve özel politika gerektiren gruptaki kişiler mutlaka doktorlarına danışarak kullanmalıdır. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.

Kaynak:

527 Paylaşımlar