Yumurta Kabuğu Zarının Faydaları

Modern hayat koşulları geliştikçe birlikte gelişen hastalıklara çözüm bulmak için bilim dünyası da durmadan çalışıyor. Her gün farklı bir teori, farklı bir yöntemle karşımıza çıkıyorlar. Bu yazımızda yeni keşfedilen Yumurta Zarı  Kabuğu nun inanılmaz faydalarını siz değerli okurlarımızla paylaşmak istedik.

Yumurta Kabuğu Zarı Ağrıları Azaltıyor

Bu yıl beşincisi düzenlenen Ulusal Osteoporoz Kongresi‘nde 500 uzman ağrısız hayat için yapılan çalışmaları masaya yatırdı.  Araştırma sonuçlarına göre yumurta kabuğu zarındaki farklı proteinlerin ağrıyı 7 ve 10 gün arasında % 40 oranında ciddi bir şekilde azalttığı tespit edildi. 5. Ulusal Osteoporoz Kongresi’nde toplum arasında kireçlenme tıp dünyasında Osteoatrit olarak isimlendirilen hastalık  için 500 uzman bir araya toplandı.



Kongrede ağrısız bir hayat için bilim dünyasında yapılan çalışmalar masaya yatırıldı. İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Fiziksel ve Rehabilitasyon Ana bilim Dalı Üyesi Profosör Doktor Fatma Nurten Eskiyurt kireçlenmenin bir yaşlılık hastalığı olmadığını, eklemlerimizin vücudumuzdan daha erken yaşlandığını açıkladı.

AĞRISIZ YAŞAMIN SIRRI YUMURTA KABUĞU ZARINDA SAKLI

“Kireçlenmeye yönelik ilaçlar 50-60 yaş üzeri bireylerin kullandığı diğer ilaçlarla etkileşim yapıp, mide ile bağırsakta emilimi azaltabiliyor. Bu sebeple Nutrasetik ismi verilen bitkisel ilaçlara dönüldü. Amerika’da 2009 yılında bitirilen ağrı ve tedaviye yönelik bilimsel çalışmada yumurta kabuğu zarının eklem aşınmalarındaki tedavi edici etkisi tesadüfen öğrenilmiş oldu.

En son 2014 yılında Almanya’da tamamlanan dördüncü çalışmada yumurta kabuğu zarından elde edilen desteğin vücuttaki kireçlenmeyi hem tedavi ettiği hem de ağrıyı giderdiğine saptadı. Yumurta kabuğu zarının içerisindeki farklı moleküllerin yalnızca kireçlenmedeki ağrıyı gidermediği bunun dışında tedavi edici özelliğinin de olduğu tespit edildi. Hastalığın başlangıcında kişi şayet hayat tarzını değiştirir, kilo verir, doğru beslenir, spor yapar, eklem yumuşak dokuyu güçlendirirse hastalık ilerlemez ve olduğu seviyede seyreder.


Hastalığın oluşumunu hızlandıran etkenler:

  • Kilonun aşırı olması, az hareket edilmesi, İlaçların yan etkilerine dikkat
  • Hastalığın 3. evresinde ilaç tedavisi başlar ve verilen ilaçlar ağrıyı dindirmeye yöneliktir.
  • Hastalığın 4. evresinde ise ameliyat edilerek tedavi edilmeye çalışılıyor

Kullanılan ilaçlar tedavi ederken diğer organlara zarar verebiliyor. Bu nedenle bilim dünyası farklı tedavi alternatifleri aramaya başlamıştır.

Yumurta Kabuğunun Faydası

Amerika’da yapılan bir çalışmada tesadüfen yumurta kabuğu zarının kıkırdaktaki sancıya ve tutukluğa çok iyi geldiği keşfedilmiş oldu. Amerika ve Almanya’da başta olmak suretiyle toplam dört bilimsel çalışma yapıldıktan sonra yumurta kabuğu zarındaki farklı proteinlerin ağrıyı 7 ve 10 gün arasında % 40 oranında azalttığı saptandı.


Yumurta Kabuğu Zarı Nasıl Soyulur ve Nasıl Kullanılır?

  • Her yumurta pişirdiğinizde yumurtanın kabuğunda yapışan zarı atmayınız, kabuktan soyarak olduğu gibi yiyebilirsiniz.
  • Yumurtanın Kabuğunun Zarını elde edebilmek için öncelikle yumurtayı rafadan haşlamanız ve sertleşmesini sağlamanız gerekiyor. Daha sonra kabuğun zarı muhtemelen yumurtanın yüzeyinde kalacaktır. Bu zarı kolay bir şekilde soyarak olduğu gibi tüketebilirsiniz. Başka bir şey yapmanıza gerek yok. Bu şekilde ağrılarınızı %40 oranına kadar azaltacaktır.
  • Dengeli, düzenli ve kontrollü bir şekilde tüketimini yapılmalıdır. Her şeyin fazlası zarar olduğu gibi bunun da fazlası iyi gelmeyebilir.

Not: Yazılarımız tavsiye niteliğinde olup, teşhis ve tedavi amaçlı değildir. Ayrıca özellikle özel politika gerektiren bir durumunuz varsa ya da hassas bünyeye sahipseniz mutlaka doktorunuza danışınız.

 

 

 

45 Paylaşımlar