İki Şişle Harika Bir Model

Merhaba arkadaşlar. Bugünkü modelimiz iki şişle harika bir model. Bu modelden ister kazak, ister çeyizlik yelek, isterseniz de bebek yeleği, kazağı örebilirsiniz. Modeli videodan izleyerek yapmak isteyenler için hemen altta videosunu bırakıyorum. Farklı modellere bakmak isterseniz de youtube kanalımı ziyaret edebilirsiniz.

İki Şişle Harika Bir Model Videosu

Modelin Yapılış Aşamaları

Örneğimiz oldukça kolay ve keyifle örülmektedir. Gerekli olan ilmek adeti her örnek için 11 ilmektir. Öreceğimiz ürünün ilmeğini hesaplarken 11 ve 11 in katlarından oluşmasına dikkat etmeliyiz. Ayrıca 4 ilmek model sonu için ve 2 ilmek de bir başa bir sona kenarlar için atmalıyız. Modelde olan 11 ilmeğin yedi tanesi ile örneği dört tanesi ile iki örnek arası geçişi örüyoruz.

  1. Kenar ilmekten sonra gelen 4 ilmeği ters örüyoruz. Sonra sıradaki iki ilmeği düz örüyoruz. Sonraki ilmeği yine düz örüyoruz ve hafifçe ilmeğimizi uzatıyoruz. İpliği ters örecekmiş gibi ön tarafa alıyoruz ve aynı ilmeği yine gevşekçe düz örüyoruz. Yani bir ilmekte üç ilmek oluşturuyoruz. Sıradaki ilmeği örmeden alıp geçiyoruz sonraki ilmeğe. Bu ilmeği de gevşekçe düz örüyoruz ili öne alıp aynı ilmeği tekrardan gevşekçe örüyoruz. Sonra iki ilmek düz işlemi kenara kadar tekrarlıyoruz.
  2. Bu sırada model geçişlerinin haroşa olması için dört ilmeği yine ters örüyoruz. Örnekli kısımdaki ilk iki ilmeği yine ters örüyoruz. gevşekçe ördüğümüz grubu olduğu gibi örmeden alıyoruz. Sonra ortadaki örmeden geçmiş olduğumuz ilmeği ters örüyoruz. Ardından üçlü grubu yine örmeden alıyoruz. Sıradaki iki ilmeği yine ters örüyoruz. İşlemi tekrarlayarak sırayı bitiriyoruz.
  3. Kenar ilmekten sonraki gelen örnek arası dört ilmeği yine ters örüyoruz. Sıradaki iki ilmeği üçlü grubun arkasından sol şişe alıp bir bükme işlemi yapıyoruz. Üçlü grubu sağa geçirince soldan sağa doğru düz şekilde örüyoruz. Geçişteki ilmeği örmeden alıyoruz. Sonra gelen üçlü grup ilmeği sıradaki iki ilmeğin önünde sol şişe alıyoruz. İki ilmeği de üçlü grubun arkasından sağ tarafa alıyoruz. Sonra iki ilmeği düz örüyoruz. Üçlü grup ilmeği de içten düz şekilde örüyoruz. Sırayı bu işlemi tekrarlayarak bitiriyoruz.
  4. Bu sıra modelimizin son sırası ve tamamını ters olarak örüyoruz.

Bu dört sıranın tekrarı ile tüm örgümüzü örüyoruz. Örecek olanlara kolay gelsin diyorum. Sevgiyle ve örgüyle kalın.

1 Paylaşımlar