Çileğin Faydaları Nelerdir

Şeker oranı oldukça düşük olan bir meyvedir. Bu nedenle şeker hastaları bile rahatlıkla tüketebilmektedirler. Yapısının hemen hemen yüzde 90 ı sudan oluşmaktadır. Çilek yeşil halde toplanarak turşusu bile kurulan bir meyvedir. Aynı zaman da tam bir vitamin deposudur. Hal böyleyken çileğin faydaları nelerdir bir bakmak lazım.

Çileğin Faydaları Nelerdir?

  1. Çilek güçlü bir antioksidan içeriği olan meyvedir. Hatta antioksidan içeren en iyi meyvelerden biridir.
  2. Cilt sağlığında oldukça etkilidir. Bundan dolayı kozmetik sektöründe yeri önemlidir. Antioksidan madde ve C vitamini içermesi sebebiyle cilde canlılık kazandırmakta ve arındırmaktadır.
  3. Çilek suyu ile cilt temizliği yapıldığında akne ve sivilcelere karşı iyi geldiği görülmektedir.
  4. Göz altı torbalarına ve morluklarına iyi gelen bir meyvedir.
  5. Saç sağlığında önemli rolü olan B5 ve B6 vitaminlerini de içermektedir. Düzenli çilek tüketiminde saçların canlılığının arttığı görülmektedir.
  6. Çilek göz retinası ve korneası üzerinde olumlu etkilere sahip bir meyvedir. Bu nedenle göz sağlığı için önemli bir meyvedir.
  7. Kolesterol seviyesinin düşmesini sağlamaktadır. Kolesterol sorunu olan kişilerin çilek tüketmesi faydalı olacaktır. (Çilek alerjisi olanların mutlaka doktoruna danışması gerekmektedir.)
  8. Kanın pıhtılaşmasını azaltır. Dolayısıyla da felç riskini azaltıcı etkisi vardır. (Kan pıhtılaşma sorunu olanların doktora danışmadan kullanmaması önerilir.)
  9. İçerisinde K vitamini olması sebebiyle de özellikle gelişme çağındaki çocukların kemik gelişiminde faydalı olacaktır.
  10. Düzenli tüketilmesi sonucunda antioksidan özelliği sayesinde kansere karşı da iyi geldiği bilinmektedir.
  11. Stresi azaltıcı ve sakinleştirici etkisi vardır.
  12. Romatizmal hastalıklara iyi gelmektedir. Karaciğer dostu bir meyvedir.

İyi yıkanması sonucunda böbrek taşı oluşumuna sebep olacağı unutulmamalıdır. Aynı zamanda içerdiği fosfor ve potasyum sebebiyle kronik böbrek rahatsızlıkları olanların mutlaka doktoruna danışmaları gerekmektedir.

Kaynak 1 Kaynak 2

Okuyucularımızın Dikkatine

Sayfamızda yazmış olduğumuz yazılarımız genel bilgilendirme amaçlıdır. Yazılarımız teşhis ve tedavi amaçlı değildir. Yazılarımız zaman içerisinde geçerliliğini yitirebilir ya da güncelliğini kaybedebilir. Yazının içeriğini oluşturan besin ya da ürünlerin her bünyede farklı etkiler göstermesi mümkündür. Yazılarımız doktor yerini ya da doktor reçetesi yerini tutmaz. Bilgilerin uygulanmasından önce doktorunuza mutlaka danışmanızı tavsiye ediyoruz. Herhangi bir rahatsızlığı olanlar ve özel politika gerektiren gruptaki kişiler mutlaka doktorlarına danışarak kullanmalıdır. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.

1 Paylaşımlar