Yelpaze Örgü Modeli

Merhaba arkadaşlar. Bugün anlatacağım model sıralı şekilde dizilerek devam eden yelpaze örgü modeli. Bu modelden ister yelek, ister kazak ya da süveter örebilirsiniz. Hatta istediğiniz her örgüde kullanabilirsiniz. Modelimizi izleyerek yapmak isteyenler için hemen alt başlıkla videosunu bırakıyorum. Başka modellere de bakmak isterseniz eğer youtube kanalıma beklerim.

Model 12 ve 12 nin katlarından oluşmaktadır. İlave olarak sona bir ilmek ve iki kenarlara da birer tane olmak üzere iki ilmek atıyoruz. Örneğin tamamı 10 sıradan oluşmaktadır. 10 sıranın tekrarı ile örgümüzü örüyoruz.

Yelpaze Örgü Modeli Videolu Anlatımı

Örgünün Sıralarının Örülüşü

  1. Kenar ilmekten sonraki iki ilmeği birlikte ters örüyoruz. Sonra sırası ile 4ters/ 1dola/ 1düz/ 1dola/ 4ters örüyoruz. Ardından gelen üç ilmeği birlikte ters örüyoruz. Sonra yine 4 tersle başlayan işlem sırasını sıra sonuna kadar tekrarlıyoruz.
  2. Bu sıranın tamamını ters örüyoruz.
  3. Kenardan sonra iki ilmeği birlikte ters örüyoruz. Ardından sırasıyla 3 ters/ 1düz/ 1dola/ 1 düz/ 1 dola/ 1 düz/ 3 ters örüyoruz. Sonraki üç ilmeği birlikte ters örüyoruz ve 3 ters ve sonrasını sıra sonuna kadar tekrarlıyoruz.
  4. Bu sırayı da ters örüyoruz.
  5. Kenardan sonraki iki ilmeği birlikte ters örüyoruz. Ardından gelen ilmeklerden ikisini ters, ikisini düz örüyoruz. Sonra ortadaki bir düzü düz örüyoruz ve ilmeği çıkartmadan ipi öne doğru atıp tekrar örüyoruz. Aynı ilmekte toplam 7 ilmek oluşturuyoruz. Sonra 2 düz, 2 ters ve sıradaki üç ilmeği birlikte ters örüyoruz.
  6. Altıncı sıranın da tamamını ters olarak örüyoruz.
  7. Kenardan sonraki iki ilmeği birlikte ters örüyoruz. Sonra sırasıyla 1 ters/ 11 düz/ 1 ters ve sıradaki üç ilmeği birlikte ters örüyoruz.
  8. Sekizinci sırayı da tüm ilmekleri ters örüyoruz.
  9. Kenar ilmekten sonra iki ilmek birlikte ters örüyoruz. Ardından 11 düz ve sonraki üç ilmeği birlikte ters örüyoruz.
  10. Onuncu ve son sıradayız. Bu sıranın da tamamını ters olarak örüyoruz. Yüzey boyunca bu on sıranın tekrarlı ile örgümüzü örüyoruz.

Bir başka modelden buluşmak dileğiyle örgüyle ve sevgiyle kalın.

0 Paylaşımlar