Tığ İşi Badem Örneği

Merhaba arkadaşlar. Bugün tığ işi badem örneği nasıl yapıldığını sizlere anlatacağım. Modelimizden çok güzel bebek battaniyesi, çeyizlik yelek ya da bebek ürünleri yapılabilirsiniz. İzleyerek örgüsünü örmek isteyenler için videosu kanalıma yüklenmiştir. Hemen altta videosunu sizlerle paylaşıyorum. Diğer modellerime de bakmak isterseniz youtube kanalımı ziyaret edebilirsiniz.

Modelimize başlamak için öreceğimiz ürünün eni boyunca 10 ve 10 un katlarından oluşan zincir çekiyoruz. Zincirlerimizi çok sıkı olmayacak şekilde çekmeye dikkat etmeliyiz. Yoksa başlangıcımızı kasar. En sonuna 7 tane daha zincir ilave ediyoruz.

Tığ İşi Badem Örneği Videolu Anlatımı

Tığ İşi Badem Örneği

Modelin İşlem Basamaklarının Anlatımı

  1. Başlarken beş zincir atlayıp altıncı zincire batıyoruz ve aynı noktaya üç tane ikili tırabzan örüyoruz. Sonra 3 zincir atlayıp 4. zincire bir tane ikili tırabzan örüyoruz. Ardından bir zincir çekip bir zincir atlıyoruz ve sonraki zincire de ikili tırabzan yapıyoruz. Zincir çekmeden üç zincir atlayıp dördüncü zincire 3 tırabzan yapıyoruz. ardından 2 zincir çekip aynı yere 3 tırabzan daha örüyoruz. Sıra sonunda bir zincir çekip bir zincir atlayıp bir tırabzan örüyoruz.
  2. 4 zincir çekerek geri dönüyoruz. İlk boşluğa 3 tırabzan yapıyoruz. Ardından sıradaki tekli tırabzana arkadan beline batarak ikili tırabzan örüyoruz. 1 zincir çekip ikinci tekli tırabzanın arkadan beline batarak örüyoruz. Sonra üçlü grubun ortasındaki zincire 3 tırabzan, 1zincir, 3tırabzan örüyoruz. Sıranın son boşluğuna üç tırabzan örüyoruz. Sonra bir zincir çekip alttaki dönüş zicirine batarak tırabzan yapıyoruz.
  3. Yine 4 zincir çekerek dönüyoruz ve ilk boşluğa 1 tırabzan örüyoruz. Sonra tekli tırabzana bu sefer önden beline batarak tırabzan yapıyoruz. Böylece tekli tırabzanların kabartma görüntüsünü vermeye başlıyoruz. Ardından iki tekli tırabzan arasındaki boşluğa 2 tırabzan, 1zincir, 2 tırabzan örüyoruz. Sonraki tekli tırabzana da önden beline batıyoruz. Üçlü gruplu kısımda ortadaki zincire bir tırabzan, 1 zincir, 1 tırabzan örüyoruz.
  4. 4zincir çekerek dönüyoruz. Sonra kabartma yaptığımız tırabzanın beline arkadan batarak örüyoruz. 1zincirli boşluğa 3 tırabzan, 1 zincir, 3 tırabzan örüyoruz. Yine kabartma yaptığımız tırabzana arkadan beline batıyoruz.
  5. Dört zincirle geri dönüyoruz. Tırabzana önden beline batarak örüyoruz. Ortaya 3 tırabzan, 1 zincir, 3tırabzan örüyoruz. Ardından yine kabartma tırabzanına önden beline batıyoruz.
  6. 6. Dört zincir çekip ilk boşluğa iki tırabzan örüyoruz. Üçüncüyü kabartma yaptığımız tırabzana arkadan beline batarak örüyoruz. Ardından üçlü grup tırabzanların ortadaki zincire bir tırabzan, 1zincir, 1 tırabzan örüyoruz

Bir sonraki sırayı ilk sıranın aynısı şeklinde örüyoruz. Bundan sonraki sıralar bu sıraların tekrarı ile oluşmaktadır.

0 Paylaşımlar