Kolay Kalp Yapraklı Motif

Merhaba sevgili örgü severler. Bugün sizlere kolay kalp yapraklı motif yapımını anlatmak istiyorum. Hem görüntüsü çok güzel hem de örmesi kolay bu motifi yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin diyorum. Bu motiften ister hırka yapın, ister farklı örgülerde kullanın. Eminim yaptığımız her ürüne çok yakışacaktır. Motifin yapım videosu youtube kanalımda mevcuttur. Yine de hemen altta linkini bırakıyorum isleyerek yapmak isteyenler olabilir. Ayrıca farklı örgülere de bakmak isterseniz youtube kanalımı ziyaret edip modellerime bakabilirsiniz.

İnstagram adresimden takip etmek isterseniz tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Kolay Kalp Yapraklı Motif Videolu Anlatımı

Motifin Yapım Aşamaları

  1. Motifimize her zaman olduğu gibi sihirli yuvarlakla başlayıp içerisine 12 tane sıkı iğne örüyoruz.
  2. ilk sıkı iğnenin üzerine zincirle beraber toplam beş tane ikili tırabzan aynı noktaya batarak yapıyoruz. Ardından iki zincir çekip iki tane sıkı iğne atlıyoruz. Üçüncü sıkı iğnenin tepesine aynı noktaya beş tane ikili tırabzan yapıyoruz.
  3. Her bir ikili tırabzanın tepesine birer tane ikili tırabzan tam ortadakine ise beş tane ikili tırabzan örüyoruz. Geçişlerde ikişer zincir çekiyoruz.
  4. Her bir tırabzanın tepesine birer tane ikili tırabzan yaptıktan sonra en ortadaki yani beşinci tırabzanın tepesine aynı noktaya beş tane tırabzan örüyoruz. Yine geçişlerde iki zincir çekiyoruz.
  5. Bu sırada yapraklarımıza başlarken iki tırabzanı yarısına kadar örüp ikisini birlikte kapatıyoruz. yani bir tırabzan eksiltme yapıyoruz. Sıradaki üç tırabzana birer tane tırabzanı ördükten sonra gelen iki tırabzanı yine eksiltilerek bir tırabzan şeklinde örüyoruz. Sonra geçişte 4 zincir çekip yaprağın ikinci yarısında da birinci yarısındaki işlemleri tekrarlıyoruz. Geçişte üç zincir çekip diğer yaprağı da aynı şekilde örüyoruz.
  6. Yaprağın baştaki iki tırabzanı birlikte örüp eksiltme işlemi yapıyoruz. Sonraki bir tırabzanı tek örüyoruz. Sonraki iki tırabzanda yine eksiltme işlemi yapıyoruz. yani bu sırada yaprağın yarısında beş tırabzan, diğer yarısında da beş tırabzan olacak şekilde eksiltiyoruz. Yaprağın ortası yani dönüş noktası için üç zincir çekiyoruz. Boşluğa bir tırabzan örüyoruz. Tam köşe ortası için dört zincir çekiyoruz. Ardından aynı boşluğa bir tırabzan daha örüyoruz. Üç zincir çekip yaprağın diğer yarısını örüyoruz. Geçişte dört zincir çekip boşluğa bir tırabzan örüyoruz. Ardından dört zincir daha çekip ikinci yaprağı yapıyoruz..

Artık Yaprak Kısmını Bitirip Motifin Son Sıralarını Örüyoruz

  1. Yaprağın üç tırabzana düşen kısmında tam orta tırabzana üç tane tırabzan örüyoruz. Bir zincir çekip ilk boşluğa üç tırabzan örüyoruz. Hiç zincir çekmeden geçip köşe noktasına üç tırabzan. iki zincir üç tırabzan örüyoruz. Hiç zincir çekmeden diğer boşluğa geçip üç tırabzan yapıyoruz. Bir zincir çekip üç tırabzanın tam ortadakine üç tane tırabzan örüp bir zincir çekiyoruz. Yapraklar arası geçiş için bir tane tırabzan ilk boşluğa. 1 tane tırabzan ortadaki tırabzanın tepesine. 1 tane tırabzan da ikinci boşluğa örüp bir zincirle geçiyoruz.
  2. Son sıramızdayız. Bu sırada her bir tırabzanın tepelerine birer tane tırabzan örüyoruz. Zincir çekerek geçtiğimiz kısımlarda zincirlere birer tırabzan yapıyoruz. Ardından hemen ilk tırabzana batmadan sonraki tırabzana tırabzan yapıyoruz. Köşe dönüşlerinde ise iki tane tırabzan örüyoruz. Sonra iki zincir çekip iki tırabzan daha örüyoruz.

Motifimiz burada bitiyor. Bir başka modelde buluşmak dileğiyle. Hoşça kalın. Örgüyle ve sevgiyle kalın.

1 Paylaşımlar