Tığla Güllü Anahtarlık Yapımı

Bugün tığla güllü anahtarlık yapımı hakkında video ve yazı içeriği paylaşmak istiyorum. Bu güzel anahtarlığı hep beraber keyifle öreceğimizi umuyorum. Anahtarlık yapım videosu youtube kanalıma yüklendi. Videodan izleyerek yapmak isteyenler için hemen altta linkini bırakıyorum.

Tığla Güllü Anahtarlık Yapımı Videolu Anlatımı

Güllü Anahtarlık Videolu Anlatımı

Anahtarlığı Nasıl Yapıyoruz? İşlem Basamakları

  1. Yeşil iple 42 zincir çekiyoruz. Ardından iki zincir bırakıp üçüncüye tığa bir kez dolayıp ikili tırabzan yapıyoruz. Tüm zincire tek tek ikili tırabzanlarımızı yapıp 40 tane olunca ipimizi kesiyoruz.
  2. Yapacağımız gülün rengini alıyoruz ve ipimizi işimizin ters tarafından ikinci tırabzana bağlıyoruz. Aynı noktaya tığımızı takıp üç zincir çekiyoruz. Ardından aynı noktaya bir tırabzan daha yapıyoruz. Araya iki zincir çektikten sonra aynı yere iki tırabzan daha yapıyoruz. Geçişlerde 1 zincir çekiyoruz ve üç tırabzan atlayıp dördüncü tırabzanın tepesine aynı noktaya 2 tane ikili tırabzan. 2 zincir, 2 tane daha ikili tırabzan yapıyoruz. Bu işlemi örgü boyunca toplamda 10 tane olana kadar devam ettiriyoruz.
  3. Örgümüzü çevirip geriye dönüyoruz. İlk sutaşının ortasına iki zincire sıkı iğne batıyoruz. Üç zincir çekiyoruz ve aynı yere 8 tane ikili tırabzan yapıyoruz. Üç zincir çekip aynı boşluğa sıkı iğne batıyoruz. Sonra bir zincir çekerek ikinci sutaşının ortasındaki iki zincire sıkı iğne şeklinde batıyoruz. İlk sutaşında yaptığımız işlemi tekrarlıyoruz. Tüm sutaşlarına aynı işlemi yapıp sırayı tamamlıyoruz ve ipimizi kesiyoruz.
  4. Örgümüze yeşil iple yaprak yaparak devam ediyoruz. Güllerin arasındaki toplam dokuz boşluğun en ortasından yaprak yapmaya başlayacağız. Örgümüzün düz tarafından yeşil ipimizi beşinci boşluğun ortadaki tırabzanına bağlıyoruz. Sonra tığımızı takıp üç zincir çekiyoruz. Ardından aynı tırabzana 3 tane de ikili tırabzan yapıyoruz. 4 zincir çekip üçüncü tırabzanın tepesine batarak pıtırcık yapıyoruz. Ardından yine yere iki tane ikili tırabzan yapıyoruz. Üç zincir çekerek aynı noktaya dibe batıyoruz ve ilk yaprağımızı bitiriyoruz. Ardından ikinci sutaşları arasındaki boşluğa geçiyoruz. Buraya geçmek için önümüze çıkan her tırabzanın tepesine birer sıkı iğne batıyoruz. Sonra tüm sutaşları arasındaki boşluklara yapraklarımızı yapıyoruz.

Anahtarlığımızın Sapı ve Sap Yapraklarının Yapılması

  1. Yaprak yapmadığımız kısımdan kıvırarak gül şeklini veriyoruz. Ardından iğnemize geçirdiğimiz iple gülümüzü sağlamca dikiyoruz. Dikme işleminden sonra yeşil ipimizi iki kat yapıyoruz. Ve tığımızı tam gülün dip noktasına geçirip iki kat iplikle 25 zincir çekiyoruz. Çektiğimiz zincirin göz kararı tam ortasına yakın yere sıkı iğne batıyoruz.
  2. Artık sap kısmının yapraklarını yapmaya başlayabiliriz. Sap kısmını yaparken sıkı iğne battığımız yere ipimizi bağlıyoruz. Ardından sekiz zincir çekip beşinci zincire sıkı iğne batarak yuva oluşturuyoruz. Sonra bu yuvanın içine bir tane sıkı iğne batıyoruz. Üç zincir çekip yuvaya yedi tane de ikili tırabzan yapıyoruz. Ardından dört zincir çekip son tırabzanımızın tepesine batarak pıtırcık yapıyoruz. Pıtırcıktan sonra aynı yuvaya altı tane daha ikili tırabzan örüyoruz. Ardından üç zincir çekip yine yuvaya batıyoruz. Yaprak formatını tamamlamak için bir sıkı iğne de başlangıç kımına batıyoruz. Sonra sap kısmına sıkı iğne batarak dibe kadar iniyoruz. Yine sekiz zincir çekip aynı işlemi tekrarlıyoruz. Ve böylece ikinci yaprağımızı da örüyoruz. Anahtarlığımızın örgü kısmını bitiriyoruz.
  3. Boncukçulardan almış olduğumuz anahtarlık aparatımızı karga burun yardımıyla sap kısmına monte ediyoruz. Anahtarlığımız bitti. Yaparsanız keyifli örmeler diliyorum ve güle güle kullanınız.

Ayrıca farklı modeller ya da farklı ürünler yapmak isterseniz de youtube kanalımı ziyaret edebilir, Oradaki videolarımdan faydalanabilirsiniz. Sevgiyle ve örgüyle kalın.

İnstagram adresim https://www.instagram.com/leylashobbies/

1 Paylaşımlar