Yelek Kazak Örgü Modeli

Merhaba arkadaşlar. Bugün sizlere yelek kazak örgü modeli anlatmak istiyorum. Modelimiz hem çok güzel hem de ne örecekseniz örün hepsine çok yakışacak bir model. Modelin anlatımına geçmeden önce hemen alt başlıkta videosunu bırakıyorum. belki izleyerek yapmak isteyenleriniz olacaktır. Başka modellere de bakmak isterseniz eğer youtube kanalıma beklerim.

Modelimiz 14 ve 14 ün katlarından oluşmaktadır. Öreceğimiz örgümüzün ilmeklerini atarken 14 ve katlarından oluşmasına dikkat etmeliyiz. Ayrıca iki ilmek daha ilave atmalıyız. Bu iki ilmeklerin biri başta biri sonra kenar ilmeklerimizi oluşturacaklardır.

Yelek Kazak Örgü Modeli Videolu Anlatımı

Modelin İşlem Aşamaları

  1. Kenar ilmekten sonra altı ilmek düz örüyoruz. Sonra sıradaki iki ilmeği sağa doğru birlikte düz örüyoruz. Ardından bir dolama yapıyoruz ve altı tane de düz örüyoruz. İşlemi sıra sonuna kadar tekrarlıyoruz.
  2. Bu sıranın tamamını ters örüyoruz.
  3. Kenardan sonra 2 düz, 3 ters ilmek örüyoruz. Sıradaki ikisini birlikte sağa doğru örüyoruz. Sonra 1 dolama yapıyoruz ve 7 tane de düz örüyoruz.
  4. İkinci sıranın aynısı tamamı ters örüyoruz.
  5. Kenar ilmekten sonra 1 düz, 3 ters ilmek örüyoruz. Sonra sıradaki iki ilmeği birlikte örüyoruz. Ardından 1 dolama yapıp 8 tane de düz ilmek örüyoruz.
  6. Dördüncü sıranın aynısını örüyoruz.
  7. Kenardan sonra 3 ters ilmek örüyoruz. Ardından iki ilmeği birlikte düz örüyoruz. Sonra 1 dola, 1 düz, 1 dola işlemi yapıyoruz. Sıradaki iki ilmeğin yönünü değiştirerek ikisini birlikte içten örüyoruz. Sonra altı tane de düz ilmek örüyoruz.
  8. Bu sıranın tamamını ters örüyoruz
  9. Kenar ilmekten sonra 7 düz, 1 dola örüyoruz. Sonraki iki ilmeğin yönünü değiştirerek ikisini birlikte içten düz örüyoruz. Ardından 3 ters ilmek, 2 düz ilmek örüp işlemi tekrarlıyoruz.
  10. Bu sıra tamamen ters örülüyor
  11. Başlangıç ilmeğinden sonraki 8 ilmeği düz örüyoruz ve bir dola yapıyoruz. Yön değiştirerek ikisini birlikte düz örüyoruz. Sonra 3 ters, 1 düz örüyoruz.
  12. Bu sıranın tamamını ters örüyoruz.
  13. Kenar ilmekten sonra altı ilmek düz örüyoruz. Ardından iki ilmeği birlikte sağa doğru düz örüyoruz. Sonra 1 dola, 1 düz, 1 dola yapıyoruz. Sıradaki ilmeklerden ikisinin yönünü değiştirerek ikisini birlikte düz örüyoruz. Ardından gelen üç ilmeği ters örüyoruz. Bu sıra aslında ilk sıranın aynısı. Yalnız ilk sıra başlangıç olduğundan tek örnek kurduk. Bundan sonraki sıralar üçüncü sıradan sonrakilerle devam edilecektir.
  14. Bu sıra son sıramız ve tamamını ters olarak örüyoruz.

Başka modellerle buluşmak dileğiyle sevgiyle ve örgüyle kalın.

0 Paylaşımlar