Üç Boyutlu Menekşe Motifi

Merhaba arkadaşlar. Bugünkü konumuz tığla üç boyutlu menekşe motifi . Motiften yatak örtüsü haricinde kırlent, koltuk şalı da örebilirsiniz. Dilim döndüğünce anlatmaya çalışacağım. Fakat izleyerek örmek isteyenler için de hemen alt başlıkta videosunu bırakıyorum. Ayrıca başka modellerime de bakmak isteyenleri youtube kanalıma bekliyorum. Abone olmayı ve destek vermeyi unutmayınız lütfen.

İnstagram adresimden takip etmek isterseniz tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Üç Boyutlu Menekşe Motifi Videolu Anlatımı

Menekşe Motifiniz Sıralarının Yapılışı

  1. Sihirli yuvarlak yapıp içerisine 24 tane ikili tırabzan örüyoruz.
  2. Her bir tırabzanın tepesine birer tane ikili tırabzan örüyoruz. Aralarına birer zincir çekiyoruz.
  3. Her bir zincirli boşluğa ikişer tane ikili tırabzan örüyoruz. 24 tırabzan bu sıra sonunda 48 tırabzan olacak
  4. Bu sırada ip rengini değiştiriyoruz. her bir tırabzan tepesine birer tırabzan örüyoruz. Aralarına birer zincir çekiyoruz.
  5. İp rengi değişerek bir zincirli boşluklara ikişer tane ikili tırabzan örüyoruz. Aralarında birer zincir çekiyoruz.
  6. Yine ip rengi değişiyoruz. Herhangi bir zincir boşluğuna sıkı iğne batarak başlıyoruz. Sonraki boşluğa geçiyoruz ve aynı yere 8 tane ikili tırabzan yapıyoruz. Sonraki boşluğa sıkı iğne ve sonraki boşluğa 8 ikili tırabzan şeklinde sırayı bitiriyoruz.
  7. Renk değiştiriyoruz ve herhangi bir tırabzan grubunun tepesinin ilk tırabzanına sıkı iğne batarak başlıyoruz. Grupların her birine ve geçiş sıkı iğnesine birer tane sıkı iğne batıyoruz. Toplam sekiz tane tırabzan grubuna işlemi tekrarlıyoruz. Ardından tepelerden ilkinin ilk sıkı iğnesine tığı batırarak ilmeği geçiriyoruz ve bir zincirle sağlamlaştırıp menekşenin ilk yaprağını yapıyoruz. Sonra sıradaki iki guruba da sıkı iğne yapıyoruz. Bu sefer bağlantımızı ilk menekşe yaprağının gruplarının 4 ile 5. tepelerinin ortasından yapıyoruz. Ardından dört gruba sıkı iğne yap ve son yapılan üçgenin yapraklarının arasına bağlantı yapıyoruz. Tüm bağlantıları bitirip menekşeyi tamamlıyoruz.
  8. Bu sırada yeşil ipimizi alıyoruz ve iki menekşe birleşimine batıyoruz. Ardından bu noktaya dört tane ikili tırabzan örüyoruz. Sonra 5 zincir çekiyoruz ve menekşe yapraklarının geçişindeki sıkı iğneye arkadan sıkı iğne şeklinde batıyoruz. Ardından 7 zincir çekiyoruz ve sonraki geçiş sıkı iğnesine batıyoruz. Sonra yine 5 zincir çekiyoruz ve menekşe yapraklarının bağlantı noktasına batıyoruz. Burada da dört tane ikili tırabzan örüyoruz. Bu şekilde sıra sonuna kadar işlemi tekrarlıyoruz.

Bu sıradan Sonra Motifimizi Kare Formatına Çeviriyoruz

  1. Zemin rengini alarak 7 zincirli kısma ipi bağlıyoruz. Ardından aynı yere üç tırabzan, 3 zincir ve 3 tırabzan örüyoruz. Sonra 2 zincir çekiyoruz. Sonraki zincir boşluğuna geçip 3 tırabzan örüyoruz. tekrar 2 zincir çekerek geçişteki dört tırabzanın üçüne birer tane tırabzan yapıyoruz. Yine 2 zincir çekiyoruz ve sonraki boşluğa üç tane ikili tırabzan örüyoruz. Tekrardan iki zincir çekerek 7 zincirli boşluğa geçiyoruz ve burada köşe oluşturuyoruz.
  2. Sıra sonunda tırabzan tepelerine batarak kaydırma yöntemi ile köşe ortasında geçiyoruz. Bu sırada da bir alt sıranın aynısını yapıyoruz. Yani köşelerde 3 tırabzan 2 zincir 3 tırabzan örüyoruz. Ardından geçişlerde ve kenarlarda boşluklara 3 tırabzan, geçişlerde 2 zincir çekiyoruz.
  3. Bu sırayı ve bundan sonraki sırayı bir alt sıra ile aynı örüyoruz. Yalnız bu sırayı menekşe yapraklarının renginde, Sonraki sırayı ise yaprak kenarlarındaki sıkı iğnenin renginde yapıyoruz.

Bir başka modelde buluşmak dileği ile sevgiyle ve örgüyle kalın.

0 Paylaşımlar