Ajurlu Sıralı Yapraklar Modeli

Bugün sizlere kazak yelek örerken kullanabileceğiniz bir örgü modeli olan ajurlu sıralı yapraklar modeli ni anlatmak istiyorum. Modelimizin öreceğiniz her örgüye çok yakışacağına inanıyorum. Modelin anlatımından önce hemen alt başlıkta videosunu yayınlıyorum. Belki izleyerek yapmak isteyebilirsiniz. Başka örgü modellerime de bakmak isterseniz youtube kanalıma beklerim.

Modelimiz 12 ve 12 nin katlarından oluşmaktadır. Öreceğimiz örgümüzün ilmeklerini atarken 12 ve katlarından oluşmasına dikkat etmeliyiz. Ayrıca 1 ilmek model sonu için ve iki ilmek kenarlar için ilave atmalıyız. Bu iki ilmeklerin biri başta biri sonra kenar ilmeklerimizi oluşturacaklardır.

Ajurlu Sıralı Yapraklar Modeli Videolu Anlatımı

Ajurlu Modelimizin Örgü Sıraları

  1. Kenar ilmekten sonraki ilk ilmeği ters örüyoruz. Sonra 3 düz, Sıradaki iki ilmeği birlikte düz örüyoruz. Ardından 1 dola/ 1 düz/ 1 dola yapıyoruz. Sonraki iki ilmeğin yönünü değiştirerek içten birlikte düz örüyoruz. Ardından 3 düz örüyoruz.
  2. Bu sırada tersleri ters, düzleri düz olarak örüyoruz.
  3. Kenar ilmekten sonra 1 ters/ 2 düz örüyoruz. Sonra sıradaki ikisini birlikte düz olarak örüyoruz. Sıradaki ilmekleri 1 düz/ 1 dola/ 1 düz/ 1 dola/ 1 düz şeklinde örüyoruz. Sonraki iki ilmeğin yönünü değiştirip birlikte düz örüyoruz. Ve 2 düz örüyoruz.
  4. Tersleri ters düzleri düz şeklinde örüyoruz.
  5. Kenardan sonra 1 ters/ 1 düz sonraki ikisini birlikte düz örüyoruz. Ardından 2 düz/ 1 dola/ 1 düz/ 1 dola/ 2 düz örüyoruz. Sonraki iki ilmeğin yönünü değiştiriyoruz ve içten birlikte düz örüyoruz.. 1 Düz örüp işlemi sıra sonuna kadar tekrarlıyoruz.
  6. Bu sırada da düzleri düz, tersleri ters olarak örüyoruz.
  7. Kenardan sonra 1 ters örüyoruz. Sonraki iki ilmeği birlikte düz örüyoruz. Sonra sırası ile 3 düz/ 1 dola/ 1 düz/ 1 dola/ 3 düz örüyoruz. Ardından iki ilmeğin yönünü değişip ikisini birlikte düz örüyoruz. İşlemi sıra sonuna kadar tekrarlıyoruz
  8. Tersleri ters, düzleri düz örüyoruz.

Başka örneklerle, güzel modellerle buluşmak dileğiyle. Sevgiyle ve örgüyle kalın

0 Paylaşımlar