Bebek Yeleği Örgü Modeli

Merhabalar. Bugün sizlere bebek yeleği örgü modeli anlatacağım. Bebek yeleği modeli diyorum. Çünkü bu model özellikle bebeklere çok yakışacak. Ayrıca istediğiniz örgüde de kullanabileceğiniz bir model. Modelin anlatımına geçmeden önce hemen altta videolu anlatımını bırakıyorum. İsteyenler videodan izleyerek de modeli yapabilirler. Diğer modellerime bakmak isterseniz youtube kanalıma bekliyorum. Örecek olanlara kolay gelsin.

Bebek Yeleği Örgü Modeli Videolu Anlatımı

Modelin Yapılışı

Başlamak için kuracağımız her örneğe 7 ilmek atıyoruz. Yani öreceğimiz ürünün ilmeklerini ayarlarken 7 ve 7 nin katlarından oluşturuyoruz. Son olarak iki ilmek de kenarlar için atıyoruz ve başlıyoruz. Modelimiz toplamda altı sıradan oluşmaktadır. Bu altı sıranın tekrarı ile örgümüzü örüyoruz.

  1. Kenar ilmekten sonra bir ters / 5 düz ve 1 ters örüyoruz. Sonra sıra sonuna kadar bu işlemi tekrarlıyoruz.
  2. Örgünün ters sırasında tersleri ters, düzleri düz olarak örüyoruz.
  3. Kenar ilmekten sonra bir ters örüyoruz. Şişimize bir kez dolama yapıyoruz. Sonra sıradaki iki ilmeğin yönünü değiştirerek içten ikisini birlikte düz örüyoruz. Sıradaki ilmeği düz örüyoruz. Ardından gelen iki ilmeği soldan sağa doğru ikisini birlikte örüyoruz. Şişimize bir kez dolama yapıyoruz. ilmek ters örüp işlemi tekrarlıyoruz.
  4. Bu sırada da tersleri ters olarak ve düzleri de düz olarak örüyoruz.
  5. Kenar ilmekten sonra 1 ters, 1 düz, 1 dola yapıyoruz. Sonraki üç ilmeği birlikte içten örüyoruz. Ardından 1 dola, 1 düz, 1 ters örüyoruz ve işlemi sıra sonuna kadar tekrarlıyoruz.
  6. Son sıramızda da tersleri ters düzleri düz örüyoruz.

Başlarken de dediğim gibi modelimiz sadece altı sıradan oluşmaktadır. Bir başka modelde görüşmek dileğiyle sevgiyle ve örgüyle kalınız.

0 Paylaşımlar