Yazlık Merserize Kazak Modeli

Merhaba sevgili örgü severler. Bugün çok kolay ve çok güzel bir örgü modeli ile beraberiz. Yazlık merserize kazak modeli için hazırlamış olduğum videoyu öncelikle hemen alt başlıkta paylaşıyorum. Belki izleyerek yapmak isteyenleriniz olabilir. Başka örgü modellerime de bakmak isterseniz youtube kanalıma beklerim.

Model için gerekli olan ilmek sayısı 13 ve 13 ün katlarıdır. Yani öreceğimiz örgüye başlarken ilmekleri 13+13+13+……+2 şeklinde atmalıyız. Ve son olarak iki ilmek daha kenarlar için ilave etmeliyiz. Modeli toplam 10 sıra örerek bitiriyoruz.

Yazlık Merserize Kazak Modeli Videosu

Modelin Yapım Aşamaları

  1. 1 ters, 11 düz, 1 ters. 11 düz…..
  2. tersler ters, düzler düz.
  3. 1 ters, 5 düz, 1 dola, 1düz, 1 dola, 5 düz, 1 ters
  4. Düzleri düz tersleri ters örüyoruz
  5. 1 ters, 5 düz, 1 dola. Sonra 3 düz, 1 dola, 5 düz, 1 ters.
  6. Yine tersler ters, düzler düz.
  7. 1 ters, 5 düz, 1 dola. Ardından gelen iki ilmeği birlikte sağa doğru düz. 1 dola, 1 düz, 1 dola. Sonra sıradaki iki ilmeğin yönünü değiştirerek içten sola doğru düz örüyoruz. 1 dola, 5 düz, 1 ters,
  8. Düzleri düz tersleri ters olarak örüyoruz.
  9. 1 ters, sıradaki iki ilmeği birlikte düz örüyoruz ve bu ördüğümüz ilmeği sonraki üç ilmeğin içinden geçiriyoruz. Yani buradaki beş ilmeği tek ilmeğe düşürüyoruz. Sonra 1 dola, sıradaki iki ilmeği birlikte düz örüyoruz. Ardından 1 dola, 3 düz, 1 dola, iki ilmeği yön değişerek birlikte düz örüyoruz, 1 dola. Ardından gelen dört ilmeği örmeden sağ şişe alıyoruz ve beşinciyi örüyoruz. Ördüğümüz bu ilmeği ilk dört ilmeğin içinden geçiriyoruz. Ve burada da beş ilmeği bir ilmeğe indiriyoruz. 1 ters ile modeli bitiriyoruz.
  10. Onuncu ve son sırada yine tersleri ters olarak düzleri düz olarak örüyoruz.

Modelimizin yapım aşamaları bu kadar. Başka bir modelde buluşmak dileğiyle sevgiyle ve örgüyle kalın.

0 Paylaşımlar