Yapraklı Popcorn Örgü Modeli

Bugünkü modelimiz iki şişle yapraklı popcorn örgü modeli . Bu modelle özellikle çeyizlik yelek, kazak, ya da çocuk örgüleri örebiliriz. Modelimiz öreceğiniz her örgüye çok yakışacaktır. Modelin anlatımından önce hemen alt başlıkta videosunu bırakıyorum. Belki izleyerek yapmak isteyebilirsiniz. Başka örgü modellerime de bakmak isterseniz youtube kanalıma beklerim.

Model için gerekli olan ilmek sayısı 15 ve 15 in katlarıdır. Yani öreceğimiz örgüye başlarken ilmekleri 15+15+15+……+4+2 şeklinde atmalıyız. Ve son olarak iki ilmek daha kenarlar için ilave etmeliyiz. Modeli toplam 20 sıra örerek bitiriyoruz.

Yapraklı Popcorn Örgü Modeli Videolu Anlatımı

Yapraklı Popcorn Modelin Yapılışı

Bu modelde iki sıra hazırlık sırası örerek başlıyoruz. Bu iki sırayı örgünün devamında kullanmıyoruz. Sadece öreceğimiz parçaya model kurarken yapıyoruz. Ardından aşağıdaki işlem sırasını tekrarlıyoruz. Anlatımda kenar ilmekleri hesaba katmadan anlattım.

  1. Kenar ilmekten sonra 2 ters örüyoruz. Sonraki iki ilmeği sağa doğru birlikte düz örüyoruz. Sonra 1dola, 6ters, 1düz, 6ters örüyoruz. Ardından gelen iki ilmeği yine sağa doğru birlikte düz örüyoruz. 1dola, 2ters.
  2. Ters sıralarda tersleri ters, düzleri düz örüyoruz.
  3. 2ters, 1dola,sıradaki iki ilmeği yön değiştirerek içten birlikte düz örüyoruz. Ardından 6ters örüyoruz. Sıradaki ilmeği düz örüyoruz ve ilmeği çıkartmadan ipi öne alarak toplamda bir ilmekten 7 ilmek oluşana kadar örüyoruz. 6ters, 1dola. Sonraki iki ilmeği yön değiştirerek birlikte düz, 2ters.
  4. Bu sırada da tersleri ters, düzleri düz örüyoruz.
  5. 2ters, sıradaki ikisini birlikte düz örüyoruz. 1 dola, 5ters, ikisi birlikte düz, 2düz, 1dola, 1düz, 1dola, 2düz. siradaki ikisini yön değişerek birlikte düz örüyoruz. 5ters, 2 si birlikte düz ve 1 dola.
  6. Bu sırada tersleri ters ve düzleri de düz şekilde örüyoruz. Yalnız doladığımız ilmekleri düz örüyoruz.
  7. 2ters, 1dola, sıradaki iki ilmeği yön değiştirerek birlikte düz. 4ters, ikisi birlikte düz, 2düz, 1dola, 1ters. 1düz, 1ters, 1dola, 2düz. Yön değişerek ikisi birlikte düz. 4ters, 1dola ve ikisini birlikte yön değiştirerek düz örüyoruz.
  8. Tersler ters, düzler düz.
  9. 2ters, ikisi birlikte düz. 1dola, 3ters, ikisi birlikte düz, 2düz, 1dola, 2ters. 1düz, 2ters, 1dola, 2düz. Sonra sıradaki iki ilmeği yön değişerek birlikte düz örüyoruz. 3ters, ikisi birlikte düz, 1dola, 1ters, 1ters
  10. Düzler düz, tersler ters.

Modelin İkinci On Sırasını Örelim

11. 1ters, 1dola, iki ilmeğin yönünü değiştirerek birlikte düz. 2ters, ikisi birlikte düz, sıradaki iki ilmekte birlikte düz örüyoruz. Ardından 3ters, 1düz, 3ters örüyoruz. Sonra sıradaki iki ilmeğin yönünü değiştirerek birlikte düz örüyoruz. Sıradaki iki ilmeğin de yönünü değiştirerek birlikte düz örüyoruz. Ardından 2ters, 1dola, yön değiştirerek ikisini birlikte düz, 1ters, 1ters.

12. Tersleri ters ve düzleri düz örüyoruz.

13. 2ters, ikisi birlikte düz, 1dola, 2 ters örüyoruz. Sonra sıradaki iki ilmeği birlikte düz örüyoruz. Ardından 3ters, 1düz, 3ters, iki ilmeğin yönünü değiştirerek birlikte düz örüyoruz. 2düz, ikisi birlikte düz, 1 dola, 2ters

14. Bu sırada da tersleri ters, düzleri düz örüyoruz.

15. 2ters, 1dola, yön değiştirerek ikisini birlikte düz örüyoruz. Ardından 6ters örüyoruz. Sıradaki ilmeği beş ilmek yapıp baloncuk yani popcorn a çeviriyoruz. Sonra 6ters, 1dola, yön değiştirerek ikisini birlikte düz örüyoruz. Ve 2 ters.

16. Düzleri düz, tersleri ters örüyoruz. Yalnız baloncuk yaptığımız ilmeği düz örüyoruz.

17. 2ters, ikisi birlikte düz, 1dola, 5ters örüyoruz. Sıradaki ilmeği baloncuk yapıyoruz. Sonraki ilmeği ters örüyoruz ve ardından gelen ilmeğe de baloncuk yapıyoruz. Sonra 5ters, iki ilmek birlikte düz, 1dola, 2ters

18. Bu sırada da baloncukların ilmeklerini düz örüyoruz. Diğer ilmekleri tersleri ters, düzleri düz örüyoruz.

19. 2ters, 1dola, yön değiştirerek ikisini birlikte düz örüyoruz. 6 ters, sıradaki ilmeğe baloncuk yapıyoruz. 6 ters, 1dola, yön değişerek sıradaki iki ilmeği birlikte düz örüyoruz. Sonra 2 ters örüyoruz.

20. Son sıramızda da tersleri ters, düzleri düz örüyoruz. Baloncuk yaptığımız ilmeği düz olarak örüyoruz.

Başka modellerde buluşmak dileğiyle sevgiyle ve örgüyle kalın. Hoşçakalın.

0 Paylaşımlar