Sıralı Ağaçlar Örgü Modeli

Merhaba arkadaşlar. Bugün size sıralı ağaçlar örgü modeli nasıl yapılacağını anlatmak istedim. Bu model hem çok şık hem çok keyifle örülen bir model. Modeli her türlü örgüde kullanabilirsiniz. Modelin işlem basamaklarına geçmeden önce hemen alt başlıkta videosunu bırakıyorum. İzleyerek yapmak isteyenler video ile beraber örgüyü örebilirler. Başka örgü modellerime de bakmak isterseniz youtube kanalıma beklerim.

Model için gerekli olan ilmek sayısı 12 ve 12 nin katlarıdır. Yani öreceğimiz örgüye başlarken ilmekleri 12+12+12+……+4+2 şeklinde atmalıyız. Ve son olarak iki ilmek daha kenarlar için ilave etmeliyiz. Modeli toplam 32 sıra örerek bitiriyoruz.

Sıralı Ağaçlar Örgü Modeli Videolu Anlatımı

Örgünün İşlem Sırası

Modele düz tarafından örneği kuruyoruz. Arka sıralar hep tersler ters düzler düz olarak örülecektir. Anlattığım sıralar sadece düz taraf içindir. Tersleri her zaman tersleri ters düzleri düz örmelisiniz. Modeli anlatırken kenar ilmeklerden bahsetmeyeceğim.

  1. Sıra sonuna kadar 4ters, 8düz.
  2. 3düz, sıradaki iki ilmekten ikincisi önden, birincisi arkadan yer değişerek düz örüyoruz. Sonra 6düz, Sıradaki iki ilmekten düz olan önden, ters olan arkadan çevrilerek düz örüyoruz. Sonra 2düz.
  3. 5ters, 6düz, 6ters, 6düz
  4. 4düz, sonraki iki ilmeği düz olanı önden ters olanı arkadan yer değişerek düz örüyoruz. 4düz, sonraki iki ilmeği de yine yer değişip düz örüyoruz. Sonra 4düz.
  5. 6ters, 4düz, 8ters, 4düz.
  6. 5düz, sıradakilere yer değişerek düz, 2düz. Ardından gelen ikiilmeği yer değişerek düz, 6düz.
  7. 7ters, 2düz, 10ters, 2düz
  8. 6düz ve ardından gelen iki ilmeği yer değişerek düz örüyoruz. Ardından gelen iki ilmeği de yer değişerek düz örüyoruz. Sonra 8 düz.
  9. 6düz,z 4ters, 8düz, 4ters.
  10. 5düz, sonraki iki ilmeği yer değişerek düz, 2düz, sonraki iki ilmek de yer değişerek düz, 6düz.
  11. 5düz, 6ters, 6düz, 6ters,
  12. 4düz, iki ilmeği yer değişip düz, 4düz, iki ilmeği yer değişip düz, 4düz.
  13. 4düz, 8ters, 4düz, 8ters,
  14. 3düz ördükten sonra sıradaki iki ilmeği yer değişerek düz örüyoruz. Ardından 6düz ve sıradaki iki ilmeği yer değişip düz ve 2düz.
  15. 3düz, 10ters, 2düz, 10ters.
  16. 2düz ördükten sonra sıradaki iki ilmeği yer değişip düz örüyoruz. Ardından 8düz ve iki ilmeği yer değişip düz örüyoruz. Sıradaki iki ilmeği de yer değişip düz örüyoruz.

Modelimizi son ters sırasını da örüp bitiriyoruz. Başka bir modelde buluşmak dileğiyle sevgiyle ve örgüyle kalın.

0 Paylaşımlar