Ajurlu Çeyizlik Yelek Modeli

Merhaba arkadaşlar. Bugün size ajurlu çeyizlik yelek modeli nasıl yapılacağını anlatmak istedim. Bu model oldukça kolay örebileceğimiz bir model. Modeli her türlü örgüde kullanabilirsiniz. Modelin yapılışına geçmeden önce hemen alt başlıkta videosunu bırakıyorum. İzleyerek yapmak isteyenler video ile beraber örgüyü örebilirler. Başka örgü modellerime de bakmak isterseniz youtube kanalıma beklerim.

Model için gerekli olan ilmek sayısı 16 ve 16 nın katlarıdır. Yani öreceğimiz örgüye başlarken ilmekleri 16+16+16+……+2 şeklinde atmalıyız. Son olarak iki ilmeği kenarlar için ilave ediyoruz. Modeli toplam 10 sıra örerek bitiriyoruz.

Ajurlu Çeyizlik Yelek Modeli Videolu Anlatımı

  1. Kenar ilmekten sonra 1 dola, 2 düz, 4 ters örüyoruz. Sıradaki üç ilmeği birlikte ters örüyoruz. Sonra 4 ters, 2 düz, 1 dola, 1 düz ve sıra sonuna kadar işlemi tekrarlıyoruz.
  2. Tüm ilmekleri ters örüyoruz.
  3. Kenar ilmeği ördükten sonra 1 düz, 1 dola, 2 düz, 3 ters örüyoruz. Sonra sıradaki üç ilmeği birlikte ters örüyoruz. Ardından 3 ters, 2 düz, 1 dola, 1 düz.
  4. Bu sıranın da tamamını ters örüyoruz.
  5. Kenardan sonra 2 düz, 1 dola, 2 düz, 2 ters örüp sıradaki üç ilmeği birlikte ters örüyoruz. Sonra 2 ters, 2 düz, 1 dola, 2 düz örüyoruz.
  6. Bu sırada tüm ilmekleri ters örüyoruz.
  7. Kenar ilmeği ördükten sonra 3 düz, 1 dola, 2 düz, 1 ters örüyoruz. Sonra sıradaki üç ilmeği birlikte düz örüyoruz. Ardından 1 ters, 2 düz, 1 dola, 3 düz örerek işlemi sıra sonuna kadar tekrarlıyoruz.
  8. Tüm ilmekleri ters olarak örüyoruz
  9. Kenar ilmeği ördükten sonra gelen 4 ilmeği düz örüyoruz. Ardından 1 ilmek şişe dolayarak oluşturuyoruz. Sonra gelen iki düz ilmeği düz olarak örüyoruz. Sıradaki üç ilmeği birlikte ters şekilde örüyoruz. Sonra yine sıradaki iki süz ilmeği düz olarak örüyoruz. Bir tane ilmek şişe dolayarak oluşturuyoruz. Ardından sıradaki dört ilmeği de ters olarak örüyoruz. İşlemi sıra sonuna kadar bu şekilde tekrarlıyoruz.
  10. Onuncu sırada da tüm ilmekleri ters olarak örüyoruz.

Modelimizin tamamı on sıradan oluşuyor. Bir başka modelden buluşmak dileğiyle sevgiyle ve örgüyle kalınız.

0 Paylaşımlar