Sıralı Başaklar Örgü Modeli

Merhaba arkadaşlar. Bugün size iç içe geçmiş sıralı başaklar örgü modeli nasıl yapılır anlatmak istedim. Bu model hem çok şık hem çok keyifle örülen bir model. Modeli her türlü örgüde kullanabilirsiniz. Modelin işlem basamaklarına geçmeden önce hemen alt başlıkta videosunu bırakıyorum. İzleyerek yapmak isteyenler video ile beraber örgüyü örebilirler. Başka örgü modellerime de bakmak isterseniz youtube kanalıma beklerim.

Model için gerekli olan ilmek sayısı 10 ve 10 un katlarıdır. Yani öreceğimiz örgüye başlarken ilmekleri 10+10+10+……+1+2 şeklinde atmalıyız. Son bir ilmek model geçişi için gerekli olan ilmeğimizdir. Son iki ilmek ise bir başa bir sona olmak üzere kenar ilmeklerimizdir. Modeli toplam 12 sıra örüyoruz.

Sıralı Başaklar Örgü Modeli Videolu Anlatımı

Sıralı Başaklar Modeli

Sıralı Başaklar Modelinin Yapılışı

  1. Kenar ilmeği ördükten sonra 1ters, 2 düz ilmek örüyoruz. Sonra gelen iki ilmeği sağa doğru birlikte düz örüyoruz. Ardından 1dola, 1düz, 1dola. Sonraki iki ilmeğin yönünü değiştirerek içten birlikte düz örüyoruz. Ardından 2düz, 1ters. Sıra sonuna kadar işlemi tekrarlıyoruz.
  2. Bu sırada tersleri ters olarak düzleri de düz olarak örüyoruz.
  3. Kenardan sonra 1ters, 1düz, sıradaki iki ilmeği birlikte düz. Sonra 1dola, 3düz, 1dola ve sıradaki iki ilmeği yön değişerek birlikte düz örüyoruz. Ardından 1düz, 1ters.
  4. Tersleri ters, düzleri düz örüyoruz.
  5. Kenar ilmekten sonra 1ters ve sonraki iki ilmeği birlikte düz örüyoruz. Ardından 1dola, 5düz, 1dola ve iki ilmeğin yönünü değişerek birlikte düz örüyoruz. Sonraki 1 ilmek ters ve işlemi sıra sonuna kadar tekrarlıyoruz.
  6. Bu sırada da tersleri ters düzleri düz örüyoruz.
  7. Kenar ilmeği ördükten sonra 1ters, 1düz, 1dola, 1düz örüyoruz. Sonra sıradaki iki ilmeği birlikte düz örüyoruz. ortada 1 ters örüyoruz. Ardından gelen iki ilmeğin yönünü değiştirerek birlikte düz örüyoruz. 1düz, 1dola, 1düz.
  8. Bu sırada da tersler ters düzler düz. Fakat ortada bir düzü atlamamaya dikkat edelim. Yani sıra boyunca 1 düz, 4 ters, 1düz, 4ters…… şeklinde olacak
  9. Bu sırayı ve 11. sırayı 7. sıra gibi örüyoruz.
  10. Onuncu sırayı ve 12. sırayı 8. sıra gibi örüyoruz

Toplamda 12 sıra ile modelimizi bitirip bu on iki sıranın tekrarı ile tüm örgümüzü örüyoruz. Örecek olanlara şimdiden kolay gelsin. Örgü ile ve sevgi ile kalın.

0 Paylaşımlar