Tarçının Faydaları

Tarçın pek çok yiyecek ve içecekler için geniş bir yelpazede kullanım alanı bulmaktadır. Sağlık açısından da oldukça faydalı bir baharattır. Bir çok tatlının içerisinde lezzet arttırıcı olarak yer almaktadır. Sağlık alanında da bir takviye ürünü olarak yararlanılmaktadır. Düzenli olarak tüketilmesi önerilen tarçının faydaları saymakla bitmez.

Türk mutfağında oldukça fazla kullanım alanı bulan tarçının faydaları ile ilgili detaylı bilgilere sahip olmadığımız bir gerçektir. Özellikle çubuk tarçın diyabet hastaları için öne çıkmaktadır. Tarçının faydalarından bazılarını aşağıda sizlerle paylaşmak istiyorum.

Tarçının Faydaları Nelerdir?

  1. Antioksidan özelliği en yüksek olan baharat türlerinden biridir. Antioksidan özelliği sayesinde bir çok kanser türü üzerinde önemli ölçüde koruma sağladığı bilinmektedir. Yaşlanmayı geciktirir, stresi azaltıcı özelliği vardır ve enfeksiyon hastalıklarına karşı koruma sağlar.
  2. İçerisinde bulunan biyoaktif bileşenleri sayesinde vücutta virüs, bakteri, parazit ve mantarlardan kaynaklı enfeksiyonlarla mücadele eder.
  3. Kalp ve damar hastalıkları dünyada en çok ölme sebep olan hastalıklardır. Bu hastalığın en önemli nedeni genetik yatkınlık olması ile beraber ikinci sebep ise diyabettir. Tarçın yine burada devreye girip bu hastalıklara karşı koruma sağlamaktadır. Özellikle en çok biline faydalarından biri kan şekerinin düşmesine yardımcı olduğudur. Diyabet hastalarının günde bir gram kadar tarçın tüketmesinin olumlu etkilerinin olduğu araştırmalar sonucunda ortaya konulmuştur. Sağlıklı kişilerin ise insülin direncinin gelişimini önlemektedir.
  4. Tarçının faydaları arasında Parkinson ve Alzheimer gibi hastalıklarda hastalığı yatıştırmada ve ilerlemenin yavaşlamasında önemli rol oynadığını söyleyebiliriz. Ayrıca hafızayı güçlendirir ve bilişsel fonksiyonları destekler.
  5. Emzire annelerin güvenle kullanabileceği baharat türlerinden bir tanesi de tarçındır. Bazı araştırmalar tarçın tüketimi ile doğru orantılı olarak süt üretiminin arttığını ortaya koymuştur.
  6. Tarçın aynı zamanda kilo vermeye de yardımcı olan baharatlardandır.

Tarçın Nasıl Tüketilmelidir?

Yemeklerde ve tatlılarda lezzet katmak için kullanılan bir baharattır. Ayrıca kaynar su içerisinde demleyerek tüketmek tarçından en üst seviyede fayda sağlamaktadır. Bu şekilde demlenen çaydan günde bir fincan tüketilebilir. Piyasada kolaylıkla bulunabilen yağı ise cilde ve ağrılara iyi gelmektedir. Günde birkaç kez ağrılı ve sorunlu bölgeye sürülerek uygulanmalıdır. Ayrıca sırt ve bel ağrıları için de masaj yapılarak kullanılabilmektedir.

Kaynak

Okuyucularımızın Dikkatine

Sayfamızda yazmış olduğumuz yazılarımız genel bilgilendirme amaçlıdır. Yazılarımız teşhis ve tedavi amaçlı değildir. Yazılarımız zaman içerisinde geçerliliğini yitirebilir ya da güncelliğini kaybedebilir. Yazının içeriğini oluşturan besin ya da ürünlerin her bünyede farklı etkiler göstermesi mümkündür. Yazılarımız doktor yerini ya da doktor reçetesi yerini tutmaz. Bilgilerin uygulanmasından önce doktorunuza mutlaka danışmanızı tavsiye ediyoruz. Herhangi bir rahatsızlığı olanlar ve özel politika gerektiren gruptaki kişiler mutlaka doktorlarına danışarak kullanmalıdır. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.

0 Paylaşımlar