Ajurlu Merserize Kazak Modeli

Merhaba arkadaşlar. Bugün sizlere merserize kazak örerken ya da bebek yeleği örerken kullanabileceğiniz bir modelin anlatımını yaptım. Ajurlu merserize kazak modeli için hazırlamış olduğum videoyu öncelikle hemen alt başlıkta paylaşıyorum. Belki izleyerek yapmak isteyenleriniz olabilir. Başka örgü modellerime de bakmak isterseniz youtube kanalıma beklerim.

Model için gerekli olan ilmek sayısı 12 ve 12 nin katlarıdır. Yani öreceğimiz örgüye başlarken ilmekleri 12+12+12+……+3+2 şeklinde atmalıyız. Son üç ilmek model geçişi için son iki ilmek ise kenarlar için gerekli olan ilmeklerdir.

Ajurlu Merserize Kazak Modeli Videolu Anlatımı

ajurlu model

Modelin Yapılışı

  1. Kenar ilmekten sonra 3düz, 3ters, 3düz, 3ters…..
  2. 3ters, 3düz, 3ters, 3düz…..
  3. Kenardan sonra gelen üç ilmeğin üçüncüsünün içinden ilk ikisini geçiriyoruz. Sonra bu iki ilmeği 1düz, 1dola, 1düz şeklinde örüyoruz. 2ters. Sonraki iki ilmeği birlikte sağa doğru düz örüyoruz. 1dola, 1düz, 1dola. sonraki iki ilmeğin yönünü değişerek içten birlikte düz örüyoruz. 2ters. İşlemi tekrarlayarak sırayı bitiriyoruz.
  4. 3ters, 2düz, 5ters, 2düz, ….
  5. 3düz, 1ters ve sıradaki ikisini birlikte düz örüyoruz. 1düz, 1dola, 1düz, 1dola, 1düz. Ardından gelen ikiilmeğin yönünü değişerek birlikte içten düz örüyoruz. 1ters, 3düz….
  6. 3ters, 1düz, 7ters, 1düz,….
  7. Kenardan sonra gelen üç ilmeğin üçüncüsünün içinden ilk ikisini geçiriyoruz. Sonra bu iki ilmeği 1düz, 1dola, 1düz şeklinde örüyoruz. 1ters, 1dola, sonraki ikisini yön değişerek birlikte düz örüyoruz. 3düz, iki ilmeği birlikte düz, 1dola, 1ters
  8. 1ters, 1düz, 7ters, 1düz, 3ters
  9. 3düz, 2ters, 1dola. Ardından gelen iki ilmeğin yönünü değişerek birlikte düz örüyoruz. 1düz, iki ilmek birlikte düz. 1dola, 2ters, 3düz.
  10. 3ters, 2düz, 5ters, 2düz….
  11. Burada yine kenardan sonra gelen üç ilmeğin üçüncüsünün içinden ilk ikisini geçiriyoruz. Sonra bu iki ilmeği 1düz, 1dola, 1düz şeklinde örüyoruz. 3ters, 1dola. Ardından ilk ilmeği örmeden alıyoruz. Sonraki iki ilmeği birlikte düz örüp ilk ilmeğin içinden geçiriyoruz. Böylece buradaki üç ilmeği tek ilmek haline döndürmüş oluyoruz. 1dola, 3ters ve işlemi sıra sonuna kadar tekrarlıyoruz.
  12. Bu sırada da tersleri ters düzleri düz olarak örüp modelimizi bitiriyoruz.

Başka bir modelde buluşmak dileğiyle hoşçakalın.

0 Paylaşımlar