Süper Kolay Bir Motif

Merhaba arkadaşlar. Bugün sizlere süper kolay bir motif anlatımı yaptım. Bu motifti istediğimiz iple örüp istediğimiz yerde kullanabiliriz. Belki izleyerek yapmak isteyenleriniz olabilir. Başka örgü modellerime de bakmak isterseniz youtube kanalıma beklerim.

Süper Kolay Bir Motif Videosu

Runner Motifi

Motifin Yapılışı

  1. 10 zincir çekerek motife başlıyoruz
  2. Çektiğimiz 10 zinciri ilk zincire birleştirerek bir halka elde ediyoruz. Sonra bir zincir çekip halkanın içerisine 16 tane sıkı iğne yapıyoruz.
  3. Bu sıraya 7 zincir ile başlıyoruz. Tığa iki kez ip dolayıp ikinci sıkı iğnenin tepesine batıyoruz ve dört kereden kapatıyoruz. 3 zincir çekip bir sonraki sıkı iğneye batıp işlemi tekrarlıyoruz. Toplam 16 adet büyük yuva yapıyoruz.
  4. Burada her bir yuvaya dörder tane sıkı iğne örüyoruz.
  5. 7 zincir çekiyoruz ve ilmeğimizi hafifçe uzatıyoruz. tığa iplik almadan ikinci zincire batıp ve ilk ilmek boyunca ilmeği uzatıyoruz. Uzun ilmeğimiz 4 tane olana kadar zincirlere batarak işlemi tekrarlıyoruz. Sonra zincire batmadan zincirin üzerinde işlemi tekrarlıyoruz. Toplam on tane uzun ilmek elde ediyoruz. Sonra 10 uzun ilmeği birden kapatıyoruz ve bir zincir çekiyoruz. 2 zincir daha çekip tığa iki kez ip doluyoruz. Sıradaki uzun tırabzanın hizasına gelen boşluğa batıp tırabzanı dört kereden kapatıyoruz. Bir zincir çekerek ilmeğimizi uzatıyoruz. Ardından dört kerede kapattığımız tırabzanın üzerine on tane uzun ilmek oluşturup birden kapatıyoruz. Toplam 16 tane bu işlemi tekrarlıyoruz.
  6. Bu sırada 7 zincir çekip boşluklara sıkı iğne batarak sırayı tamamlıyoruz.
  7. Son sıramızda ise her bir zincir boşluğuna dört sıkı iğne yapıyoruz. Sonra 4 zincir çekip bir pıtırsık yapıyoruz. Ardından aynı zincire dört sıkı iğne daha yapıyoruz.

Umarım severek öreceğiniz bir model olmuştur. Başka modellerle buluşmak dileğiyle sevgyle kalın

1 Paylaşımlar