Katmer Güllü Aplike Motifi

Merhaba arkadaşlar. Bugün sizlere katmer güllü aplike motifi anlatımını yapıyorum. Bu motifti istediğimiz iple örüp istediğimiz yerde süslemek için kullanabiliriz. Videodan izleyerek yapmak isteyenler için hemen alt başlıkta videosunu sizlerle paylaşıyorum. Başka örgü modellerime de bakmak isterseniz youtube kanalıma beklerim.

Katmer Güllü Aplike Motifi Videosu

Katmer Güllü Süsleme Motifi

Güllü Motifin Yapımı

  1. Sihirli yuvarlağımızı yapıp üç zincir çekiyoruz. Ardından sihirli yuvarlağın içerisine 16 tane ikili tırabzan örüyoruz.
  2. Bu sıraya 11 zincir çekerek başlıyoruz. Tığımıza iki kez iplik doluyoruz. Sonra bir tırabzan atlayıp ikincisine batıyoruz ve bu tırabzanımızı dörtten kapatıyoruz. Ardından 5 zincir çekiyoruz. Yine tığımıza iki kez ip doluyoruz ve bir tırabzan atlayarak batıyoruz. Dörtten kapattığımız bir tırabzan elde ediyoruz. Bu şekilde toplam 8 yuva oluşturarak sırayı bitiriyoruz.
  3. İlk yuvaya sıkı iğne batıp 2 zincir çekiyoruz. Ardından aynı yuvaya toplam 9 tane de ikili tırabzan örüyoruz. Sonra hemen ilk gelen dörtten kapattığımız tırabzanın üzerine de 10 tane ikili tırabzan örüyoruz. Ardından ikinci yuvaya geçip sıkı iğne batıyoruz. İşlemi sıra sonuna kadar tekrarlıyoruz.
  4. 4 zincir çekip ilk sırada yapmış olduğumuz tırabzanlardan atladığımızın tepesine sıkı iğne batıyoruz. 4 zincir çekip bu sefer yuvarlattığımız gül yaprağının ortasındaki boşluğa sıkı iğne batıyoruz. Sıra sonuna kadar işlemi tekrarlıyoruz.
  5. Bu sırada ilk yuvaya sıkı iğne batıyoruz. 2 zincir çekip aynı yuvaya 2 tane daha ikili tırabzan örüyoruz. Bir sonraki yuvaya geçip üç tane ikili tırabzan örüyoruz. Ardından iki zincir çekip sonraki yuvaya üç tane ikili tırabzan yapıyoruz. Sonraki yuvaya yine 3 tane ikili tırabzan örüp iki zincirle sonraki yuvaya geçiyoruz. Sıra sonuna kadar işlemi tekrarlayıp ipimizi kesiyoruz.
  6. Bu sırada yeşil iple yapraklarını yapmaya başlıyoruz. İpimizle herhangi bir yuvaya sıkı iğne batıyoruz. Ardından 5 zincir çekerek aynı yuvaya sıkı iğne batıyoruz. Sonra 8 zincir çekip batıyoruz ve son olarak aynı yuvaya 5 zincir çekerek sıkı iğne batıyoruz. 5 zincir çekerek bir sonraki yuvaya geçip işlemi tekrarlıyoruz.

Umarım keyifle örersiniz. Hoşçakalın

1 Paylaşımlar