Ajurlu Kelebekler Örgü Modeli

Merhaba arkadaşlar. Bugün sizlere kazak yelek örerken kullanabileceğiniz bir örgü modelini olan ajurlu kelebekler örgü modeli anlatmak istiyorum. Modelimiz hem çok güzel hem de ne örecekseniz örün hepsine çok yakışacak bir model. Modelin anlatımına geçmeden önce hemen alt başlıkta videosunu bırakıyorum. belki izleyerek yapmak isteyebilirsiniz. Başka modellere de bakmak isterseniz eğer youtube kanalıma beklerim.

Modelimiz 12 ve 12 nin katlarından oluşmaktadır. Öreceğimiz örgümüzün ilmeklerini atarken 12 ve katlarından oluşmasına dikkat etmeliyiz. Ayrıca 3 ilmek model sonu için ve iki ilmek kenarlar için ilave atmalıyız. Bu iki ilmeklerin biri başta biri sonra kenar ilmeklerimizi oluşturacaklardır.

Ajurlu Kelebekler Örgü Modeli Videolu Anlatımı

Modelin İşlem Basamakları

Modeli anlatırken kenar ilmeklerden bahsetmeyeceğim. Bahsettiğim ilmekler tamamen kenar ilmekten sonraki deseni oluşturan ilmeklerdir.

  1. 5ters, sıradaki iki ilmeği birlikte düz örüyoruz. Ardından 1dola /1düz /1dola. Sonra sıradaki iki ilmeğin yönünü değişerek birlikte düz örüyoruz. 2ters örüp işlemi sıra sonuna kadar tekrarlıyoruz.
  2. Bu sırada ve bundan sonraki çift sıralarda düzleri düz, tersleri ters örüyoruz.
  3. 4ters /ikisi birlikte düz /1düz /1dola /1düz /1dola /1düz örüyoruz. Ardından iki ilmeğin yönünü değişerek birlikte düz örüyoruz. 1ters ve işlemi tekrarlıyoruz.
  4. Tersler ters, düzler düz
  5. 3 ilmeği ters örüp sıradaki iki ilmeği birlikte düz örüyoruz. Sonra 2düz /1dola /1düz /1dola /2düz. Sıradaki iki ilmeğin yönünü değişerek birlikte düz örüyoruz ve işlemi sıra sonuna kadar tekrarlıyoruz.
  6. Bu sırada da tersleri ters, düzleri düz olarak örüyoruz.
  7. 2ters, iki ilmek birlikte düz örüyoruz. 3düz /1dola /1düz /1dola /3düz örüyoruz. Sonra sıradaki iki ilmeğin yönünü değişerek birlikte düz örüyoruz.
  8. Tersleri ters, düzleri düz örüyoruz.
  9. 1ters, sıradaki ikisini birlikte düz örüyoruz. Sonra 4düz /1dola /1düz /1dola/ 4düz örüyoruz. Sıradaki iki ilmeği dıştan sağa doğru sağ şişe örmeden alıyoruz. Sonra arkadan sol şişi iki ilmeğe birlikte geçirip sol şişe alıyoruz. Ardından üç ilmeği birlikte içten düz olarak örüyoruz.
  10. Tersleri ters düzleri düz olarak örüyoruz.

Modelimizin aslında tamamını ördük ama kaydırarak örneği tekrarlamamız gerekmektedir. Bu sebeple aynı işlemleri kaydırarak tekrarlıyoruz.

Modelimizin İkinci Yarısını Örüyoruz

11. 1ters/ 1düz/ 1dola/ sıradaki iki ilmeği yön değiştirerek ikisini birlikte örüyoruz. Sonra 7 ters ve sıradaki ikisini birlikte düz örüyoruz. 1dola/ 1düz/ 1dola

12. Bu sırada da tersleri ters düzler düz olarak örüyoruz.

13. 1ters/ 1düz/ 1dola/ 1düz. Yön değişerek sıradaki ikisini birlikte düz örüyoruz. Sonra 5 ters/ ikisi birlikte düz/ 1düz/ 1dola/ 1düz/ 1dola/ 1düz. Yön değişerek ikisini birlikte düz örüyoruz. 5 ters şeklinde devam ediyoruz.

14. Tersleri ters, düzleri düz olarak örüyoruz.

15.1ters/ 1düz/ 1dola/ 2düz ördükten sonra iki ilmeğin yönünü değişerek birlikte düz örüyoruz. 3ters/ ikisi birlikte düz/ 2düz/ 1dola/ 1düz/ 1dola/ 2düz. Sıradaki iki ilmeğin yönünü değiştirerek ikisini birlikte düz ördüktan sonra 3ters.

16. Bu sırada tersleri ters, düzleri düz.

17. 1ters/ 1düz/ 1dola/ 3düz. Yön değiştirerek sıradaki iki ilmeği birlikte düz örüyoruz. 1ters/ sıradaki ikisini birlikte düz. 3düz/ 1dola/ 1düz/ 1dola/ 3düz örüyorz.

18. Düzleri düz tersleri ters olarak örüyoruz.

19. 1ters/ 1düz/ 1dola/ 4düz. sıradaki iki ilmeği dıştan sağa doğru sağ şişe örmeden alıyoruz. Sonra sol şişle arkadan bu iki ilmeği sol şişe alıyoruz. Üç ilmeği birlikte içten düz olarak örüyoruz. Sonra 4düz/ 1dola/ 1düz/ 1dola/ 4düz olarak örüyoruz.

20. Son sıramızdayız ve yine tersleri ters, düzleri düz şeklinde örüyoruz.

Başka modellerle buluşmak dileğiyle sevgiyle ve örgüyle kalın.

0 Paylaşımlar