Vitaminler Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Vitamin Nedir? Vitaminler hakkında bilinmesi gerekenler nelerdir? Bugünkü yazımızı bu konulara ayırdık. Vücutta yapılmayan, besinlerde az miktarda bulunan, yağda ve suda eriyebilen, eksikliği çeşitli hastalıklara yol açan maddelere verilen genel ada vitamin denilmektedir.

Vitaminler Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Vitaminler sindirim için, enfeksiyonlara karşı bağışıklığın oluşması için ve vücudun sağlığı için oldukça gereklidirler. Ayrıca vitaminler vücudumuzun yağ, karbonhidrat ve proteini kullanabilmesini de sağlamaktadırlar. Vitaminler vücutta yakılmamaktadır. Vücudumuz her vitaminden gerekli olacak kadar miktarın kan dolaşım sisteminde bulunmasını sağlamaktadır. Sonuçta vitaminleri ikiye ayırabiliriz. Bunlar yağda çözünebilenler ve suda çözünebilenlerdir. Bilinmelidir ki suda çözünebilen vitaminlerin fazlası vücut sıvıları ile dışarıya atılmaktadırlar. Fakat yağda çözünebilen vitaminlerin fazlalıkları ise yağ dokusunda depolanmaktadırlar. Dolayısıyla yağda çözünebilen vitaminlerin aşırı olarak alınması zararlı olabilmektedir.

Yağda Eriyen Vitaminler
A, D, E ve K vitaminleridir .

Suda Eriyen Vitaminler
B grubu vitaminler ile C vitaminidir.

Vitaminler sağlımız açısında olmazsa olmazımızdır. Önerilen bir vitamin çok alınması değil, tüm vitaminlerin dengeli olarak alınmasıdır.

A Vitamini için Tıklayınız.

Okuyucularımızın Dikkatine

Sayfamızda yazmış olduğumuz yazılarımız genel bilgilendirme amaçlıdır. Yazılarımız teşhis ve tedavi amaçlı değildir. Yazılarımız zaman içerisinde geçerliliğini yitirebilir ya da güncelliğini kaybedebilir. Yazının içeriğini oluşturan besin ya da ürünlerin her bünyede farklı etkiler göstermesi mümkündür. Yazılarımız doktor yerini ya da doktor reçetesi yerini tutmaz. Bilgilerin uygulanmasından önce doktorunuza mutlaka danışmanızı tavsiye ediyoruz. Herhangi bir rahatsızlığı olanlar ve özel politika gerektiren gruptaki kişiler mutlaka doktorlarına danışarak kullanmalıdır. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.

Bilgisayarcınız

0 Paylaşımlar