Karatay Hoca Yine Ezber Bozdu

Yaptığı açıklamalarla her zaman gündem olan Canan Karatay yine sağlık ve yiyecek ilişkisine dair açıklamalarda bulundu. “Turpu veya havucu çiğ olarak beyaz peynirle beraber yiyin, yanına da zeytin koyun; düz duvara tırmanırsınız”



Prof. Dr. Canan Karatay “Turpu veya havucu çiğ olarak beyaz peynirle beraber yiyin, yanına da zeytin koyun; düz duvara tırmanırsınız. Fıstık yerseniz de fıstık gibi olursunuz” dedi. Üç yaşındaki çocuğu şeker komasından kaybettik. Lütfen bunlardan uzak durun. Gençliğinizin kıymetini bilin. 1 kutu gazlı içecekte 22 paket şeker var. Meyve suları da aynı… C vitamini var diye meyve suyu içiyorsunuz. Meyve sularında çok büyük kalori var. O kalori vücuda girince, siz kendinizi güçlendirilmiş zannediyorsunuz” diye konuştu.

Zeytinyağının türlerine dikkat!

Zeytinyağı tüketiminin önemine değinen Karatay, şunları söyledi: “Zeytinyağı yetişkinlerin ana sütüdür. Riviera işlenmiştir, yenmemelidir. Virjin, yani doğal zeytinyağı ise kanser hücrelerini öldürür dedi.

Zeytin de bol bol yenmeli. Kalorisi yok. Zeytin dalı ve yaprağı da önemli. En güçlü doğal antiboyotiktir.

Zeytin ağacı, tüm zor şartlara direnerek 2 bin 500 yıl yaşıyor. Hâlâ da meyve veriyor. Biz 80-100 yıl yaşıyoruz. Sık sık grip olmamak ve kulak ağrısı çekmemek için zeytinyağı yiyin”.

Bu konuya da bir göz atmanızı tavsiye ederim. Tıklayınız:

Turp Yemenin Sağlığınıza Faydaları

Turp Sindirim Sistemi Sağlığını Korur:

Turp tüketilen yiyeceklerin sindirilmesi ve hazım sorunlarının ortadan kaldırılması için çok faydalı bir besin kaynağıdır. İçerdiği zengin miktardaki diyet lifleri yardımıyla sindirim sisteminde bulunan bütün organlara fayda sağlar.


Turp Güçlü Bir Antioksidandır:

Turp çok güçlü bir antioksidandır. Bu özelliğinden dolayı turp birçok hastalıktan bünyeyi korumaktadır.

Turp Hücreleri Onarır:

Turp A, C ve K vitaminleri açısından zengindir, bu özelliğinden dolayı hücrelerin yapılanmasından hasarlı hücrelerin onarılmasına kadar birçok alanda hücre sağlığına yardımcı olur.

Turp Kalp Sağlığını Korur:

Zengin miktarda demir içeren turp kalp sağlığını koruma adına çok fazla fayda sağlayabilir. Demir saç sağlığından cilt sağlığına, tırnak sağlığından hücrelerin sağlığına kadar çok geniş bir alanda ihtiyaç duyulan bir maddedir.

Turp Metabolizmayı Güçlendirir:

Turpun içerdiği zengin mineral ve vitaminlar ayrıca genel anlamda metabolizmayı kuvvetlendirir.


Turp Kilo Vermeyi Kolaylaştırır:

Turpun diğer önemli özelliği içerdiği lifler sayesinde mide ve bağırsak sağlığına katkıda bulunmasıdır. Bağırsak hareketlerini arttırarak kabızlık sorunlarını giderebilir. Bu durum da daha hızlı kilo vermeye yardımcı olur. Aynı zamanda bünyenin yağ yakmasını teşvik eder.

Şeker Hastalığına Şifa İncir.

Turp Kas Sağlığını Korur :

Turp içerisinde bol miktarda protein bulunur.  Protein sağlıklı kas yapısının oluşmasını sağlamanın yanında, kramp ve kas kasılmalarına etkili bir şifa kaynağı olabilir.

 

91 Paylaşımlar