Hünnap Meyvesinin Faydaları Nelerdir?
Son zamanların en faydalı meyveleri arasına giren Hünnap Meyvesinin Faydaları Nelerdir? B vitaminleri açısından zengin bir meyvedir. Birçok hastalığa şifa olan Hünnap eylül ayında olgunlaşır. Yaş olarak da tüketilebilir, kurutularak çayı da yapılabilir.
Ağaç üzerinde yetişen hünnap ilk olarak yeşil renkli bir meyvedir. Olgunlaşmaya başlayan hünnap kırmızı ile kahverengi arası bir renge bürünmeye başlar. Yeşil haldeyken hafif buruk bir tada sahiptir. Rengi koyulaştıkça tadı tatlılaşmaya başlar. Hafif sert bir meyve olan hünnap zeytini andırır, fakat zeytinden daha iricedir. İçinde de yine zeytin çekirdeği gibi bir çekirdeğe sahiptir.
Hünnap içerisinde yüzde seksen beş oranında C Vitaminine sahip nadir meyvelerden biridir. Bir avuç hünnap vücudu toksinlerden kurtarmaya yeterlidir. Yapılan araştırmalara göre hünnap kanserli hücrelerin oluşumunu azalttığı belirtilmektedir. Ayrıca hünnap doğal bir sakinleştirici özelliğine sahiptir. Yüz gram hünnapta:
- % 20 oranında B Vitamini
- % 7 oranında A Vitamini
- Demir, Magnezyum, Manganez, Fosfor, Kalsiyum, Sodyum ve Çinko bulunur.
Hünnap Meyvesinin faydaları Nelerdir
- Özellikle mevsim geçişlerinde karşılaşılan boğaz ağrılarına iyi gelir
- Öksürük krizlerinin giderilmesinde etkili bir meyvedir.
- İçerdiği pektin sayesinde balgam söktürücü etkisine sahiptir.
- Astım ve solunum yolu problemlerine yakalanma riskini azaltır.
- Kabızlığa iyi gelir.
- Sindirimi kolaylaştırır.
- Mide ve bağırsaklarda bulanan zararlı bakterileri azaltır.
- Uzun süre tok tutma özelliği ile kilo vermeye yardımcı olur.
- Kilo verirken enerji kaybını da önler
- Güçlü bir antioksidandır. Bu sayede karaciğeri toksinlerden arındırır.
- Cilt problemlerine yakalanma riskini azaltır.
- Bağışıklık sistemini güçlendirir.
- Kemik ve kas kaybını önlemeye yardımcı olur.
- Çiğ olarak tüketilen bu meyve ağız ve diş sağlığını korumaya yardımcı olur.
- Potasyum bakımından zengin bir meyve olan hünnaptan bir avuç kadar tüketildiğinde vücudun potasyum ihtiyacının yüze yetmişi kadarını karşılar.
- Yapılan araştırmalara göre hünnap sinir sistemini korur. Güçlü bir anti depresan görevini görür.
UYARI : Hastalıkları tedavi etmek, 1219 sayılı Kanunu’na göre sadece hekimlerimizin görevidir. Bu sitede yer alan bilgiler sağlıklı yaşama tavsiye niteliğindedir. Tedavi veya doktor tedavisi yerine geçmez. Adı geçen bitkilere alerjiniz olup olmadığını kontrol ettirdikten sonra kullanmanız tavsiye edilir. Herhangi bir rahatsızlığı olanlar ve özel politika gerektiren gruptaki kişiler mutlaka doktorlarına danışarak kullanmalıdır. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.