Sabah Açkarnına Limon Suyu İçmenin Faydaları

Limon tadı ve kokusu sebebiyle en popüler turunçgillerden birisidir. Ayrıca limonu çaylarımızda, meyve sularında aroma ve tatlandırıcı olarak da kullanmaktayız. Zengin C vitamini içeren limon antiviral ve antibakteriyel etki de göstermekte ve bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. Limonun sağlığa etkisi için en iyi yol limonun suyunu sıkarak tüketmektir. Karaciğerin temizlenmesinde önemli rol oynar ve de sabah açkarnına limon suyu içmenin faydaları saymakla bitmez.

Limon suyu metabolizmayı hızlandıracağından sabah aç karnına içildiğinde zayıflamada önemli ölçüde etkili olacaktır. Limonu zayıflama amaçlı kullanmanın en etkili yolu sıkılan limon suyunun ılık su ile karıştırılarak tüketilmesidir.

Sabah Açkarnına Limon Suyu İçmenin Faydaları:

  • Zengin C vitamini içermesi sebebiyle bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Her sabah ılık su ile karıştırılarak içilen limon suyu vücudun pH dengesinin korunmasına yardımcı olur.
  • Güçlü bir antibakteriyel etkisi olan limon suyu enfeksiyonlarla savaşmaya yardımcı olur
  • Sindirim sisteminin korunmasında yardımcı olur.
  • Aynı zamanda limon zengin bir potasyum, kalsiyum, fosfor, magnezyum vb. Kaynağıdır.
  • İçerisindeki C vitamini sebebiyle soğuk algınlığına faydalıdır.
  • Ayrıca limon suyu sivilce, kızarıklık ve kırışıklıklardan koyu lekelere kadar birçok cilt probleminin giderilmesinde etkilidir.
  • Ilık su ile limon suyu aç karnına içildiğinde kilo vermeye yardımcı olur.
  • Ayrıca limon suyu karaciğerdeki toksinlerin atılmasına yardımcı olur.
  • Limon suyu solunum yolu enfeksiyonlarına, bademcik iltihabı ve boğaz ağrılarına iyi gelir.
  • Ilık su ve limon suyu karışımı vücudun nemli kalmasına yardımcı olur.
  • Ayrıca Ilık su ve limon suyu karışımı içmek eklem ve kas ağrılarının giderilmesine yardımcı olur.
  • ılık su ve limon suyu ağız sağlığında önemli bir rol oynar, diş ağrısı ve diş iltihabına iyi gelir.
sabah-ackarnina-limon-suyu-icmenin-faydalari
Limon Suyunun Faydaları

Limonlu su: taze sıkılmış limon ile ılık suyun karışımından oluşan sudur. Limonlu su, idrar üretimini artırmaya yardımcı olarak şişkinliği gidermeye yardımcı olur ve detoks etkisi yapar. Aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendiren C vitamini içerir. Ayrıca vücuttaki toksinleri atmaya, karaciğeri temizlemeye ve sindirimi iyileştirmeye yardımcı olur.

Bir bardağa sıkılan bir adet limon suyunun üzerine ılık su ilave ederek sabahları aç karnına içmek gerekir. Dolayısıyla sabahları bir veya iki bardak içilen ılık limonlu su içmek sağlığa iyi gelecektir. Çünkü vücut su kaybetmiştir ve bu limonlu su kaybı yerine koymamıza yardımcı olacaktır. Aynı zamanda limonlu su sindirim sistemi üzerinde de olumlu etki edecektir.

UYARI : Hastalıkları tedavi etmek, 1219 sayılı Kanunu’na göre sadece hekimlerimizin görevidir. Bu sitede yer alan bilgiler sağlıklı yaşama tavsiye niteliğindedir. Tedavi veya doktor tedavisi yerine geçmez. Adı geçen bitkilere alerjiniz olup olmadığını kontrol ettirdikten sonra kullanmanız tavsiye edilir. Herhangi bir rahatsızlığı olanlar ve özel politika gerektiren gruptaki kişiler mutlaka doktorlarına danışarak kullanmalıdır. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.

Kaynak:

Nasıl Yapılır?

1 Paylaşımlar