Faydalı Bilgiler

Mutfağımızdaki Doğal Antibiyotikler

Bağışıklık sistemi, insan vücudunu hastalıklara karşı koruyan, zararlı mikropları fark edip yok etmeye çalışan bir sistemdir. Antibiyotik kullanmadan bağışıklık sistemini doğal formüllerle güçlendik mümkün. Tüm dünya için öldürücü bir tehdit olan gereksiz antibiyotik kullanımında Türkiye maalesef ki Avrupa birincisi. Sonbahar ve kış aylarında tüketilmesi gereken mutfağımızdaki doğal antibiyotik leri sıralarsak.

1.Sarımsak

Sarımsak
  • Sarımsak kanı temizler
  • İdrarı, ay halini ve teri söktürür, tıkanık damarları açar.
  • Mide ve mafsallardaki rutubeti kurutur.
  • Sarımsak kanı inceltir ve kan deveranını kolaylaştırır.
  • Sarımsak vücudun kuvvetini korur.
  • Sarımsak suların, zehirli hayvanların ve vebanın zararını önler.
  • Sarımsak bağırsak gazını ortadan kaldırır.
  • Köpek ısırmasında sarımsak tuz ile lapa biçimde konur ve yenir.
  • Sarımsak unutkanlıkta faydalıdır.
  • Akciğer ve dalak hastalıklarına karşı iyi gelir.
  • Ses kısıklığına karşı faydalıdır.

2. Kefir

Mutfağımızdaki doğal antibiyotikler den bir diğeri kefirdir. Kefir ishale yol açan E.coli ve Salmonella gibi patojen mikroorganizmalara karşı antimikrobiyel etkisiyle onların gelişimini önlemekte ve ishale iyi gelmektedir. Laktik asit bakterileri ve mayaların mikroflorada bulunmalarından dolayı, kefir dış kaynaklı bağırsak mikroorganizmalarına karşı yüksek derecede antibiyotik etki gösterir.

3. Ispanak

Antioksidan bakımından son derece zengindir, inflamatuar bileşenleri barındırır ve hücre hasarına karşı bizi korur.

4. Turp

Turp içinde barındırdığı birçok vitamin ve bileşenler sayesinde güçlü bir antioksidan özelliği kazanır. Bu da turpun hastalıkların iyileşme sürecine etki etmesini sağlar.

5. Brokoli

Brokoli

Brokoli sülfür içermesi sebebiyle güçlü bir detoks etkisi yapar. Aynı zamanda toksin atımını da sağladığından karaciğere yardımcı ve karaciğer dostu besinler dendir.

6. Zencefil

World Journal of Sagtroenterologynin 2011 yılında yayınladığı araştırmalarda, zencefilin karaciğer yağlanmasına karşı koruyucu olduğu ve tedavi ettiği ortaya çıkmıştır.

7. Kırmızı Biber

Ülkemizde de oldukça fazla tüketilmesine rağmen araştırmalar yeterli olmayıp batılı bilim adamlarının araştırmalarına göre çok güçlü antioksidan yapısına sahip ve bir çok hastalığa iyi gelmektedir. Vücudun özellikle bulaşıcı hastalıklara karşı direncini artırır. Mikropları öldürüyor.

8. Kivi

Mutfağımızdaki Doğal Antibiyotikler

Kivi, bağışıklık sistemini kuvvetlendirmenin yanında bu soğuk havalarda size enerji de verecektir.

9. Pırasa

Kış aylarının vazgeçilmez besini pırasa, bir çeşit lif olan inülin içerir. İnülin; bağırsaklarda sağlıklı bakterilere dönüşen, iyi bakterilerin beslenip, çoğalması için önemli bir maddedir.

UYARI : Hastalıkları tedavi etmek, 1219 sayılı Kanunu’na göre sadece hekimlerimizin görevidir. Bu sitede yer alan bilgiler sağlıklı yaşama tavsiye niteliğindedir. Tedavi veya doktor tedavisi yerine geçmez. Adı geçen bitkilere alerjiniz olup olmadığını kontrol ettirdikten sonra kullanmanız tavsiye edilir. Herhangi bir rahatsızlığı olanlar ve özel politika gerektiren gruptaki kişiler mutlaka doktorlarına danışarak kullanmalıdır. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.

Nasıl Yapılır?

bilgisayarcınız

0 Paylaşımlar

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir