Sağlık Bakanı Koca’nın Koronavirüs Açıklaması

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Koronavirüs Bilim Kurulu ile yapılan toplantının ardından açıklamalarda bulundu. Koca, toplantıda, kamuoyuna yansıyan tedbirler dışında ileriye dönük pek çok tedbirin konuşulduğunu söyledi. Sağlık Bakanı Koca’nın Koronavirüsle ilgili açıklamalar ı şöyle:

Koronavirüs

Hastanelere Ziyaretçi Kısıtlamaları Getiriliyor

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca ; “Mesai saatleri içerisinde ziyaretçi kabul edilmeyecek, mesai saatleri dışında sadece bir kişiye izin verilecek. İlaçlarını raporla alan yaşlılarımız rapor süresi dolduğunda hastaneye tekrar başvurmadan ilacını doğrudan alabilmesi hususunda, Aile ve Çalışma Bakanlığımız ile bu konuyla ilgili görüşüldü ve önümüzdeki bir iki gün içinde bu konu ile ilgili bakanlık bir yaklaşımı devreye sokmuş olacak” dedi. Ayrıca kamu kurumlarında çalışan ve kronik hastalığı olanların da izin alabileceklerini ve bununla ilgili de bir genelge yayınlandığını söyledi.

Korona Danışma Hattı

Sağlık Bakanı Kocabu konu ile ilgili “Vatandaşımızın herhangi bir hastalık bulgusu olduğunda kolay arayabileceği ‘Alo 184 Sabim Danışma Hattı’nı da korona enfeksiyonuna özel bir danışma hattına dönüştürüyoruz. Bunu Sabim Korona Danışma Hattı şeklinde kurmaya başladık. Bu süreçte arandığında ateş ve öksürük bulgusunun olup olmadığı, yaş durumu, nefes darlığı gibi şikayetlerle geliştirilen bir algoritma var. Dolayısıyla vatandaşımız herhangi en ufak bir tereddüt anında hemen sağlık kuruluşlarına başvurmamalı.” şeklinde açıklamalarda bulundu. Sağlık Bakanı Koca’nın Koronavirüsle ilgili açıklamalar ı şöyle devam etti:

Yurt Dışına Kesinlikle Çıkılmamalı

Yurt dışına çıkışlar olduğunu söyleyen Bakan Koca “Vatandaşımızdan vaka sayılarının dünyada tırmanışa geçtiği ve önlemlerin bizim gösterdiğimiz ciddiyetten hala uzak olduğu bu aşamada yurt dışına kesinlikle çıkmamalarını istiyoruz.” dedi

Koronavirüsle ilgili açıklamalar

Var Olan Vakaların Tamamı Bağlantılı

Bakan Koca, “İlk 2 vakamızın belli bir odağa bağlı olduğunu söylemiştim. Aynı temas çevresi, aynı aile içinde 3 yeni tanı daha koyduğumuzu söylemek zorundayız. 5 vakanın tamamı doğrudan bağlantılı. Sonraki 4 vaka ilk tespitin hemen ardından izole edilen kişilerdir” dedi. Yalnız bugün itibari ile Ümre’den gelen bir kişide de virüs pozitif çıkarak hasta sayısı 6 ya yükseldiğini açıklamıştır.

Tedbir Alıp Yayılma Önlenmelidir

“Tedbir alır, yayılmayı önlersek hayat normale döner” diyen Koca, bu dönemde 4-5 haftanın son derece önemli olduğunu ve bu dönemde tedbirlere sarılınması gerektiğini vurguladı.

Kaynak

89 Paylaşımlar