Prostat Sorununa Kırmızı Biber

Prostat sorununa kırmızı biber: Kırmızı biber içinde barındırdığı maddelerle her derde deva sebzenin faydalarından bazıları

Özellikle güney ve güneydoğu illerimizde üretilip tüketilen kırmızı biber bilindiğinin aksine çok faydalı bir sebze. Hem kurutulmuşu hem de taze olarak tüketileni fayda sağlamaktadır.

Ülkemizde de oldukça fazla tüketilmesine rağmen araştırmalar yeterli olmayıp batılı bilim adamlarının araştırmalarına göre çok güçlü antioksidan yapısına sahip. Her ne kadar prostat sorununa kırmızı biber iyi geliyor olmakla birlikte saymakla bitmeyen bir çok faydası da var.

İşte bu Faydalardan Bazıları

Y YAKMAYA YARDIMCI OLUR, ZAYIFLATIR

İçindeki acı madde “capcaicin”, kan dolaşımını hızlandırarak vücut ısısının artmasına neden olur. Vücudun forma girmesine yardımcı olan bu etkiye de “termojenes” adı veriliyor. Vücut ısısı ne kadar artarsa yağ yakımı da o derece hızlandırıp terlemeyi de arttırıyor. Bu nedenle de diyet sırasında zayıflamaya yardımcı olan bir besin maddesidir.

ANTİBİYOTİK ETKİSİ GÖRÜYOR

Bulaşıcı hastalıklara karşı etkilidir. Vücudun özellikle bulaşıcı hastalıklara karşı direncini artırır. Mikropları öldürüyor.

ETKİLİ BİR AĞRI KESİCİ

İçindeki bazı maddeler sayesinde ağrı kesici ve iltihap sökücü etkisi gösterir. Romatizma, mafsal ağrılarını ve diş ağrılarını azaltır, krampları giderir.


GRİP VE SOĞUKALGINLIĞININ İLACI

İçerisinde portakaldan daha fazla C vitamini vardır. Bu sayede de grip ve soğuk algınlığına da iyi gelir.

MİDEYE İYİ GELİR, SİNDİRİMİ KOLAYLAŞTIRIR

Kırmızı biber, mide suyu ve tükürük oluşumunu artırır, sindirimi kolaylaştırır. Mide asidini düzenler. Mideyi ısıtır, çalışmaya zorlar ve hazmı kolaylaştırır. Yemeklerin gaz yapmasını önler. İshali geçirir, Kusmaları durdurur.

Ayrıca kırmızı biberin kolesterolü düşürdüğü de bilinmektedir.

KANSERİN ÖZELLİKLE DE PROSTATIN EN BÜYÜK DÜŞMANI…

Kanser önleyici etkisini içindeki kırmızı karotenoid maddesi sağlamaktadır. Amerikalı bilim adamlarının araştırmasına göre kırmızı biberin içinde etkin olarak bulunan bir madde ise prostat kanseri hücrelerini öldürdüğünü ortaya çıkartmıştır.

Laboratuar farelerine nakledilen kanserli insan prostat hücrelerinin yüzde 80’inin kırmızı biberde bulunan “kapsaisin” karşısında imha oldukları ortaya çıkmıştır.

İDRAR YOLLARINA ETKİLİ

Bütün vücudu harekete geçirir, ısıtır. Bu sayede bol idrar ve ter sök­türür.
Vücutta birikmiş fazla suyu boşaltır.

UYARI : Hastalıkları tedavi etmek, 1219 sayılı Kanunu’na göre sadece hekimlerimizin görevidir. Bu sitede yer alan bilgiler sağlıklı yaşama tavsiye niteliğindedir. Tedavi veya doktor tedavisi yerine geçmez. Adı geçen bitkilere alerjiniz olup olmadığını kontrol ettirdikten sonra kullanmanız tavsiye edilir. Herhangi bir rahatsızlığı olanlar ve özel politika gerektiren gruptaki kişiler mutlaka doktorlarına danışarak kullanmalıdır. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.

Nasıl Yapılır?

43 Paylaşımlar