Bağırsakları Düzenleyen Doğal Besinler

Bağırsak Sağlığı İçin Yenilmesi Gereken Gıdalar

Vücut sağlığının beyin merkezi bağırsaklardır. Uzmanların bağırsakları temizleyerek, sindirim ve boşaltım sistemini düzenleyen besinler hakkında verdikleri bilgiye göre:

“Çiğ sarımsak” bağırsakları temizliyor

Sağlıklı bir yaşam için öncelikle yapılması gereken sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlamaktır. Bu konuda antibiyotik etkisi oluşturan sarımsak önemli bir yardımcıdır. Sarımsak pek çok vitamin içerir ve bu sebeple de bağırsakta bir savunma mekanizması oluşturur.



Sebze yemeklerinde pişmeye yakın atılan bir diş sarımsak ya da yemeklerin yanında tüketilecek çiğ sarımsak bağırsakları temizler ve problem oluşumunu engellemeye yardımcı olur. Pişirilecekse eğer sarımsak 60 derenin üzerinde ısıya maruz kalmamasına dikkat edilmelidir. Çünkü yüksek ısı sarımsağın içindeki etken maddeyi yok eder.

Bağırsak hastalıklarına karşı koruyucu  “Lahana turşusu”

Evde hazırlanacak çok tuzlu olmayan, sirkesiz turşu bağırsaklar için doğal temizleyicilerdendir. Özellikle lahananın içerisindeki vitamin ve mineraller bağırsakların sağlıklı çalışmasını sağlar. Sirkesiz ev turşusu doğal probiyotiklerdir. Zararlı bakterileri azaltıp yok ederken yararlı bakterileri çoğaltırlar.

Yararlı Bakterileri Çoğaltan Pırasa

Kış aylarının vazgeçilmez besini pırasa, bir çeşit lif olan inülin içerir. İnülin; bağırsaklarda sağlıklı bakterilere dönüşen, iyi bakterilerin beslenip, çoğalması için önemli bir maddedir.

Bağırsak Duvarlarını Onaran  “Kemik Suyu

Bağırsaklar normal çalışma düzeni içinde bakteri, toksik madde, virüs, ağır metaller gibi zararlı maddelerle karşı karşıya kalırlar. Bu sebeple bağırsakların güçlendirilmesi gerekir. Sağlıklı bağırsaklar için kemik suyunun rolü oldukça fazladır. Kemik suyunun içerisinde vitamin ve minerallerin dışında jelatin, doğal yağlar, sağlıklı aminoasitler bulunur ve bu maddeler de bağırsak duvarlarının onarımını sağlar. Kemik suyu yemeklere ve çorbalara eklenerek tüketilmelidir.

Antep Fıstığı Bağırsakları hareketlendirir

Antep fıstığı, lezzetinin yanı sıra bağırsaklar için tam bir sağlık deposudur. Bağırsak kaslarının güçlenmesi, düzenli çalışması konusunda oldukça etkilidir. Gün içerisinde ara öğün olarak 12-15 adet tüketilen Antep fıstığı, günlük lif miktarını sağlar ve yararlı yağ asitleriyle de bağırsak hareketlerini hızlandırır.

Doğal Pirobiyotik Ev Yoğurdu

Bağırsaklar için başka bir vazgeçilmez ise evde hazırlanmış yoğurt ve kefirdir. Bu iki besin pirobiyotik bakımından oldukça zengindir ve bağırsak florasını düzenler. Özellikle yoğurt suyu dökülmemelive tüketilmelidir. Ayrıca peynir altı suları da içilmeli ya da turşu yapımında kullanılmalıdır.

61 Paylaşımlar