Elif ŞAFAK – AŞK Romanı

Bu bölümde okuduğum kitaplardan özetleri ve kısa konusunu sizlerle paylaşmaya çalışacağım. Biliyorsunuz günümüzde yaşam bir koşuşturma içerisinde geçiyor. Kitap okumaya zaman bulamadığımızı hepimiz söyleriz. Ama bir okumaya başlayınca da elimizden bırakmak istemeyiz. İşte bu kitap da öyle bir anda okuduğum ve elimden bırakmak istemediğim bir solukta bitirdiğim bir kitap. çok beğendiğim için de sizlerle paylaşmak istedim.

AŞK

Doğrusu kitabın adına baktığımda aşk romanı gibi düşündüğümden okumayı hep erteledim. Kitabın konusu:

Ella Rubinstain 40 yaşında Amerikalı bir ev kadınıdır. Oldukça varlıklı bir ailesi, düzenli ve görünüşte sorunsuz bir evliliği vardır. Üç çocuğunu da büyüttükten sonra bir yayın evinde editör-asistanı olarak iş bulur,  A. Z. Zahara adlı tanınmamış bir yazarın Tasavvuf Felsefesini konu alan tarihi romanı okuyup özetini yayın evine sunmaktır görevi.
Eline aldığı bu kitap hayatının dönüm noktasını oluşturacağını hiç bilmeden kitabı okumaya başlar. Okudukça yazarını merak eder ve ona bir mail gönderir. Böylece A.Z. Zahara ile mailler yoluyla sohbete başlarlar. Zahara Sufilik yolunda ilerleyen ve dünyayı dolaşan bir yazardır. Gezdiği yerleri anlatır Ell’ya Ella’da kendi hayatında yaşadıklarını yazar Zahara’ya ve aralarında güzel bir dostluk başlar. Dostluk zamanla aşka dönüşecektir ve Ella’nın evliliği çatırdayacaktır. Fakat hayat onlara bir sürpriz hazırlamıştır.
Kitaptaki karakterlere bir göz atarsak:
Ella Rubistain
40 yaşlarında Amerikalı bir ev kadını
A.Z. Zahara 
Aşk Şeriatı kitabının yazarı, Sufi bir gezgin
Mevlana
Konya’da yaşamış bir din adamı ve İslam alimi.
Şems Tebrizi
Tebrizli Şems. Kuralları hiçe sayan kral, dilenci, fahişe , şeyh herkesi aynı düzeyde gören ve seven , sıradışı bir gönül adamı olarak betimlenir. Dünya Görüşü, Hayat Felsefesi, Tasavvuf Düşüncesi çoğu din adamından daha yüksek seviyede olan ve hayatını sadece ilahi aşka adayan üstün bir insandır.
Kimya
Babasın tarafından mevlanaya yetiştirilmek üzere teslim edilen ve Şems’e aşık olan Mevlana’nın manevi kızı

Alaaddin
Şems ile Babası Mevlana’nın dostluğunu çekemeyen, Kimya’yı sevdiği ve onu elde edemediği için Şems’e kin duyan Mevlana’nın oğlu.
0 Paylaşımlar