Grip İçin Evde Doğal Çözümler

Bazı gıdalar, bir hastalıkla savaşırken vücudunuzu destekleyen güçlü özelliklere sahiptir. Bazı belirtileri rahatlatabilir ve hatta daha çabuk iyileşmenize yardımcı olabilir. Bu düşünceyle yola çıkarak bu yazımızda gribe nelerin iyi gelebileceğini araştırdık ve sizlere grip için evde doğal çözümler öneriyoruz.

Grip İçin Evde Doğal Çözümler

Gribe ne iyi gelir?

Grip ayakta geçmez, mutlaka dinlenmeniz şart çünkü gribin oluşmasındaki en büyük etken bağışıklık sistemimizin çökmüş olmasıdır.

1. Tavuk Çorbası

Tavuk çorbası, yüzlerce yıldır soğuk algınlığı için çare olarak kullanılıyor. Hastalık halindeyken vücudunuzun daha büyük miktarlarda besinlere ihtiyacı vardır, tavuk çorbası kolayca yiyebileceğiniz bir vitamin, mineral, kalori ve protein kaynağıdır.


Tavuk çorbası içiyorsanız ve sık sık banyo yapıyorsanız, bilmelisiniz ki bu ikisi sıvıların ve elektrolitlerin mükemmel bir kaynağıdır, her ikisi de vücudun nemlenmesi için gereklidir. Ateşiniz varsa vücudunuzun daha fazla sıvıya ihtiyacı olacaktır.

2. Et Suyu Çorbası

Tavuk çorbasına benzer şekilde, hasta olduğunuz süreçte et suyu çorbası da mükemmel hidratasyon kaynağıdır. Lezzetlidir aynı zamanda kalori, vitamin, magnezyum , kalsiyum, folat ve fosfor gibi mineraller içerebilirler.Eğer sıcakken içerseniz et suyu çorbası da sıcak buharından dolayı doğal bir dekonjestan olacaktır. Marketten et suyu alınırsanız, çoğu et suyu çok yüksek tuz içerdiğinden,alırken düşük sodyum çeşidini tercih edin.

Okumak İsteyebilirsiniz: Kemik suyu nasıl hazırlanır? Tıklayınız


3. Sarımsak

Sarımsak yüzyıllardır şifalı bir bitki olarak kullanılmış ve antibakteriyel, antiviral ve mantar önleyici etkileri olduğunu göstermiştir. Aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendirir.

Bunu da okumalısınız: Doğal Mücize sarımsak

Bazı çalışmalar  sarımsak kullananların daha az hastalandığını bulmuştur. Genel olarak, sarımsak grup plasebo grubuna göre % 70 daha az hasta olmaktadırlar Başka bir çalışmada, sarımsak kullanan hastalar,daha az rahatsızlanmakla kalmayıp, plasebo grubuna göre ortalama 3.5 gün daha hızlı bir şekilde iyileşmişlerdir.


4. Hindistan Cevizi Suyu

Hindistan cevizi suyu , hasta olduğunuzda içebileceğiniz mükemmel bir içecektir. Tatlı ve lezzetli olmasının yanı sıra, glikoz ve yeniden hidratasyon için gereken elektrolitler içerir. Çalışmalar, hindistancevizi suyunun egzersiz ve hafif ishal vakaları sonrasında yeniden hidrate olduğuna işaret ediyor. Ayrıca, benzer içeceklerden daha az mide rahatsızlığına neden olur. Hayvanlar üzerinde yapılan birçok araştırma, hindistancevizi suyunun oksidatif hasarla mücadele edebilen antioksidanlar içerdiğini ve kan şekeri kontrolünü de geliştirebileceğini bulmuştur.

5. Sıcak Çay

Çay , soğuk algınlığı ve grip ile ilişkili pek çok semptom için favori bir içecektir. Tıpkı tavuk çorbası gibi sıcak çay da mukus sinüslerini temizlemeye yardımcı olan doğal bir dekonjestan görevi görür. Çayın bir dekonjestan olarak sıcak olması için çayın sıcak olması gereklidir ancak boğazınızı daha da tahriş edecek kadar sıcak olmamalıdır.

Gün boyunca çay yudumlamak, tıkanıklığı gidermekte aynı zamanda vücudunuzun su ihtiyacına yardımcı olmak adına mükemmel bir yoldur.


6. Bal

Aslında, eski Mısırlıların yara bantlarında kullandığı güçlü antibakteriyel etkilere sahiptir ve bugün hala bu amaçla kullanılmaktadır. Bal hasta olunduğunda yenmesi için mükemmel bir besindir , Özellikle bakteriyel enfeksiyon nedeniyle boğaz ağrısı yaşıyorsanız.

Pek çok araştırma balın çocuklarda öksürüğü bastırdığını gösteriyor. Bununla birlikte, balın 12 aydan küçük çocuklara verilmemesi gerektiğini unutmayın.

Yarım çay kaşığı balla (2.5 ml) sıcak bir bardak süt, su veya bir fincan çayı karıştırın. Bu, nemlendirici, öksürük yumuşatıcı, antibakteriyel bir içecektir.

Bunu da okumalısınız: Binbir derde deva BAL

7. Zencefil

grip-icin-evde-dogal-cozumler
Grip için evde doğal çözümler

Zencefil en iyi anti-bulantı etkileri ile bilinir. Ayrıca gebelik ve kanser tedavisine bağlı mide bulantısına da etkilidir bir şekilde mide bulantısını hafiflettiği gözlemlenmiştir.

Bu nedenle, mide bulandırıcı hissediyorsanız, zencefil bu belirtileri hafifletmek için mevcut en iyi besindir.  Pişirmede taze zencefili kullanın, bazı zencefil çayları demleyin.

8. Muz

Muzlar, hasta olduğunuzda yiyebileceğiniz mükemmel bir besindir.Lezzetli ve yumuşak olması çiğnemeyi kolaylaştırır, aynı zamanda iyi bir kalori kaynağı ve besleyicidir. Muzun bir başka yararı, içerdikleri liftir. İshaliniz varsa, muz yiyebileceğiniz en iyi besinlerdendir,


9. Yoğurt

Yoğurt , hasta olduğunuzda yemek için mükemmel bir besindir. Kase başına 150 kalori ve 8 gram protein temin etmektedir. Yoğurt ayrıca kalsiyum bakımından zengindir ve diğer vitamin ve minerallerle doludur. Bazı yoğurtlar da faydalı probiyotikleri içerir .

Araştırmalar, probiyotiklerin hem çocuklara hem de erişkinlere soğuk algınlığının önlenmesine, hasta olunca daha hızlı iyileşmesine ve daha az antibiyotik almalarına yardımcı olabileceğini gösteriyor. Bir çalışma, probiyotik kullanan çocukların ortalama iki gün daha hızlı iyileştiklerini ve semptomlarının yaklaşık % 55 daha az şiddetli olduğunu tespit ettiler.

UYARI : Hastalıkları tedavi etmek, 1219 sayılı Kanunu’na göre sadece hekimlerimizin görevidir. Bu sitede yer alan bilgiler sağlıklı yaşama tavsiye niteliğindedir. Tedavi veya doktor tedavisi yerine geçmez. Adı geçen bitkilere alerjiniz olup olmadığını kontrol ettirdikten sonra kullanmanız tavsiye edilir. Herhangi bir rahatsızlığı olanlar ve özel politika gerektiren gruptaki kişiler mutlaka doktorlarına danışarak kullanmalıdır. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.

Nasıl Yapılır?

188 Paylaşımlar