Saçkıran Nedir? Bulaşıcı mıdır?

Saçkıran enfeksiyona bağlı oluşan bir rahatsızlıktır ve bu enfeksiyonun ne kadar önemli bir rahatsızlık olduğu saçkıran ile kendini göstermektedir. Saçkıranı vücudunuzda veya saç derinizde gördüğünüzde her hangi bir alternatif tedavi uygulamadan doktorunuza gitmelisiniz. Muhtemelen size bir takım ilaçlar yazacaktır. Bu tür ilaçlar reçetesiz verilmemektedir. Biz de bu yazımızda saçkıran nedir? Bulaşıcı mıdır? bunu araştırıp yazmak istedik.


Saçkıranın Belirtileri Nelerdir?

  • Kabarcık oluşumu
  • Kızarıklıklar
    Deri ülseri

Bazı insanlarda aşağıdaki belirtiler de görülmektedir:

  • Deri renklerinin bozulması
  • Şiddetli kaşıntı
  • Cilt üzerinde yumruların oluşması

Saçkıran genellikle kırmızı veya pembe cilt lekeleri olarak düz veya hafifçe kaldırılmış olarak başlar. Bu başlangıç ​​aşamasında, yaralar nemli olabilir, ancak genellikle kuru, pullu ve kaşıntılıdırlar.

Zamanla döküntü büyür. Daha sonra, döküntünün merkezi temizlenmeye başlayacak ve kırmızı azalarak çok net bir beyazlık oluşturacaktır. Döküntüyü kaşırsanız, muhtemelen bakteriyel enfeksiyonlara yol açarak cildi tahrip edebilir. Kaşıdıktan sonra vücudunuzun diğer bölgelerine dokunursanız, enfeksiyonun yayılmasına sebep olabilirsiniz.

Saçkırana Ne İyi Gelir?

Saçkırana ilaç tedavileri dışında sarımsak özünün iyi geldiği bilinmektedir. Geçmişten günümüze kadar bu tedavi saçkıran tedavisinde en etkili yoldur. Saçkıran tedavisi için üretilmiş birçok ilacın prospektüsünü okuduğunuzda sarımsak içerdiğini görebilirsiniz.


Saçkırana Sarımsak Nasıl Uygulanır?

2, 3 diş taze sarımsağı ezerek suyunu çıkarın. Saçkıran bölgesine iyice yedirip bir süre bekletin, bölgeyi bir süre sonra yıkamak yerine duş almak daha iyi olacaktır.

sackiran-nedir-bulasici-midir
Saçkıran nedir? Bulaşıcı mıdır?

Bu işlemi akşamları yaparsanız daha uzun süre sarımsağı o bölgede tutabilirsiniz. Gün aşırı uygulayarak 2 ay süre devam ettirmelisiniz.

Saçkıran bulaşıcı mı?

Saçkıran bulaşıcıdır. Saçkıranı oluşturan virüs, kişiden kişiye temas durumunda bulaşabilir. Hastanın giyeceklerine dokunmak, cildiyle temas etmek, saçkıranı bulaştıran sebeplerdendir. Hatta saçkıran olan kişinin dokunduğu nesnelere dokunulması durumunda dahi saçkıran bulaşabilir. Halka açık havuzlardan ve hayvanlardan da bulaşabilmektedir.

Mantarla ilk temastan sonra kuluçka dönemi başlar, bu süre 4 gün ile 14 gün arasında değişir. Vücudun hangi bölümüne bulaşmışsa belirtiler ve semptomlarla kendini hemen belli etmeye başlar.

Döküntü, kırmızılıklar, pullu ve kıvrımlı bölgeler kaşıntılı olur.  Deri veya plakların çatlaması, saç dökülmesi kuluçka dönemindeki bir virüsün saçkırana dönüştüğü belirtilerdir.



Sarımsak tedavisinin yanı sıra doktor tarafından verilen ilaçları kullanmaya başladığınız 24 ve 48 saat sonra saçkıranın bulaşma ihtimali çok azdır. Eğer tedaviyi yarım bırakırsanız hastalığın tekrar yayılması kaçınılmaz olabilir.

Bizim tavsiyemiz uyguladığınız losyon, şampuan ve ilaçları tedaviden netice aldıktan ve doktorunuza danıştıktan sonra bırakmanızdır. Çünkü saçkıranın geri dönme ihtimali çok yüksektir, iyileşmiş gibi görünür ve yeniden belirtilerini göstermeye başlar.

UYARI : Hastalıkları tedavi etmek, 1219 sayılı Kanunu’na göre sadece hekimlerimizin görevidir. Bu sitede yer alan bilgiler sağlıklı yaşama tavsiye niteliğindedir. Tedavi veya doktor tedavisi yerine geçmez. Adı geçen bitkilere alerjiniz olup olmadığını kontrol ettirdikten sonra kullanmanız tavsiye edilir. Herhangi bir rahatsızlığı olanlar ve özel politika gerektiren gruptaki kişiler mutlaka doktorlarına danışarak kullanmalıdır. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.

Nasıl Yapılır?

56 Paylaşımlar