Kağıt İple Yuvarlak Çanta Yapımı

Sevgili örgü severler bu kez size kağıt iple yuvarlak çanta yapımı nasıl olur anlattım. Çok kısa sürede, çok cuzzi rakamla çok güzel bir çantaya sahip olabilir. Kendiniz örebilirsiniz.

Kağıt İple Yuvarlak Çanta Yapımı Videolu Anlatım

Kağıt İple Yuvarlak Çantanın Yapımı

Çantayı yapmak için sihirli yuvarlak yaprak başlıyoruz. Sihirli yuvarlağın içerisine on altı adet ikili tırabzan yapıyoruz. İkinci sırada bu on altı adet ikili tırabzanın her birinin üzerine ikişer adet ikili tırabzan yaparak toplam otuz iki adet ikili tırabzan yapmış oluyoruz.

Üçüncü sırada bir tırabzanın tepesine bir adet tırabzan, bir sonraki tırabzanın tepesine iki kez batarak iki adet tırabzan olarak tüğm sırada uyguluyoruz. Her iki tane de bir tane arttırmış oluyoruz. Dördüncü sırada ise iki tane olarak yaptığımız tırabzanları yine arttırma noktası olarak iki tane tırabzan yapıyoruz diğer tırabzanlara birer adet ikili tırabzan yapıyoruz. Toplam altı sıra bu şekilde arttırma noktalarında ikişer diğer trazbzanlara birer batarak altı sırayı bitiriyoruz.

kagit-iple-yuvarlak-canta-yapimi
Kağıt İple Çanta Yapımı

İki adet yuvarlak parçayı ördükten sonra çantaya açıklık sağlayacak ve yuvarlakları birleştirecek ince uzun parçayı örmeye başlıyoruz. Bunun için altı+üç adet zincir çekiyoruz. Üç zincir geriye dönmek için altı zincir üzerine altı adet ikili tırabzan yapıyoruz ve çantayı birleştirince ne kadar açıklık bırakacaksak o kısmı açık ta bırakacak ve diğer tarafları kaplayacak şekilde örüyoruz.

kagit-iple-yuvarlak-canta-yapimi
Kağıt İple Çanta Yapımı

Tüm parçalar bitince dantel anglez tekniği ile ipi iki kat yaparak çantanın sapını da örüyoruz ve tüm parçaları birleştiriyoruz. İçinin astarı için ise iki adet yuvarlak ve bir adet ince uzun parça kesip çanta formatında birleştiriyoruz. Astarı çantanın içine yerleştirip el diğişi ile dikiyoruz.

Çantanın Yapımı İçin Gerekli Malzemeler

  • İstediğiniz renk kağıt ip
  • Kağıt ip için kullanılan kalınlıkta tığ

Çanta sapını yapabileceğiniz video linki için Tıklayınız

Not : Modelin yapılış videosu tamamen bana aittir!! Bana destek olmak için YOUTUBE KANALIMA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN..

İnstagramda @crochet.orgu_evi takip edebilirsiniz.

Hepinize kolay gelsin. Sevgiyle kalın.

1 Paylaşımlar