Boyutlu Çiçek Motifi Yapımı

Sevgili örgü severler, bu yazımda sizlere boyutlu çiçek motifi yapımı nı anlattım. Bu motifi kullanarak yapacağınız battaniye, koltuk şalı, bebek battaniyesi v.s. gibi ürünleri keyfle kullanacağınıza inanıyorum.

Boyutlu Çiçek Motifi Yapımı Videolu Anlatım

Boyutlu Çiçek Motifinin Yapılışı

Motife sihirli yuvarlakla başlıyoruz. Sihirli yuvarlağın içerisine sekiz adet sıkı iğne yapıyoruz. İkinci sırada bu sekiz adet sıkı iğnenin her birinin tepesine ikişer defa batarak ikili tırabzan yapıyoruz ve toplam on altı adet ikili tırabzan örüyoruz.

Sonraki sırada çiçek için tercih ettiğimiz renkle çiçeklerini örmeye başlıyoruz. çiçeğin ilk sırasını örünce ipi kopartmadan bırakıyoruz ve diğer rengin ilk sırasını örüyoruz. İki ipi aynı anda bir sıra birinden bir sıra birinden olacak şekilde örüyoruz. Çiçek yapraklarının son iki sırasını aynı anda örüyoruz. Kabartmayı oluşturan çiçek yapraklarının uçları için kenarlardaki birer tırabzana sıkı iğne şeklinde batıyoruz. En ortadaki tırabzana ise toplam yedi adet tırabzan yapıyoruz. Bu yedi adet tırabzandan ilki yarım tırabzan, ikincisi ikili tırabzan, üçüncüsü tığa tek dolayıp üç seferden çekerek yapıyoruz, dördüncü ise tığa iki dolayıp üçlü tırabzan şeklinde örüyoruz. Kalan üç tanesini ise tam simetri olacak şekilde önce tek dolayıp üçten çekiyoruz, sonrakini ikili tırabzan yapıyoruz, sonuncu yani yedinci ise yarım tırabzan şeklinde örüyoruz.

boyutlu-cicek-motifi-yapimi
Boyutlu Çiçek Motifi Yapımı

Çiçeğin yaprak örme işi bittikten sonra ipi kopartıyoruz ve diğer rengi örmeye başlıyoruz. ikinci rengin ilk sırasında bir tırabzan dört zincir, ikinci sırasında iki tırabzan beş zincir şeklinde örüp üçüncü sırasında üç tırabzan (her sırada tırabzanlar birer tane arttırılıyor) çiçek yapraklarının arkasından beş zincire beş adet ikili tırabzan yapıyoruz.

Sonraki iki sıranın ilkinde motifi kareye çevirebilmek için videoda anlattığım gibi yüksek olan kısımlara sıkı iğne, köşe dönülecek kısımlara ise yükselen ve alçalan tırabzanlarla örmeye devam ediyoruz. Son sırada ise tamamı tırabzandan oluşmaktadır.

Motifin Yapılışı İçin Gerekli Malzemeler

  • İstediğiniz renkte ve istediğiniz renk adedinde coton (pamuk) iplik ya da istediğiniz herhangi bir iplik.
  • İpinize uygun numara ve kalınlıkta tığ.

Not : Boyutlu motif yapımı videosu tamamen bana aittir!!

Bana destek olmak için YOUTUBE KANALIMA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN..

0 Paylaşımlar