Kabartmalı Çiçek Desenli Yatak Örtüsü Motifi

Sevgili örgü severler bu kez sizlerle örülüp ürün bittiğinde çok güzel, hem görüntü olarak ağır, hem de gramaj olarak ağır kabartmalı çiçek desenli yatak örtüsü motifi nin nasıl yapıldığını paylaşıyorum.

Kabartma Desenli Motifin Videolu Anlatımı

Kabartma Desenli Motifin Yapılışı

Kabartma desenli motifi başlarken önce sihirli yuvarlak yapıyoruz. Yuvarlağın içine üç adet ikili tırabzandan oluşan tırabzan grubundan altı adet yaparak başlıyoruz. Altı adet tırabzan grubunun aralarına ikişer zincir çekiyoruz. Bir sonraki sırada üçlü grubu beşli tırabzan grubu haline getirmek için başlangıç tırabzanına iki kez, sondaki tırabzana iki kez batarak arttırma işlemi yapıyoruz. Arttırma işlemini yapraklarda 13 adet tırabzan oluncaya kadar devam ediyoruz.

kabartmali-cicek-desenli-yatak-ortusu-modeli
Kabartmalı Çiçek Desenli Yatak Örtüsü Motifi

Yaprak şeklini vermek için 13 adet olan tırabzanı sonraki sıralarda yine baştan ve sondan birer tane eksiltme yapıyoruz. Eksiltme işlemi için ise yaprakların başlama ve bitiş tırabzanları ikişerli olarak birlikte örüyoruz. Tırabzan bir kalana kadar bu işlemi tekrar ediyoruz. Yapraklarda tırabzanların önden ortasına batarak, aralarda tırabzanların arkadan ortasına batarak motifi örüyoruz. Motifin iç rengi bitince kenar rengi olan beyazla her tırabzanın tepesine batarak motifin tamamını örüyoruz. Bu motifin en sonunda bulunan tırabzan sırasını dilediğiniz kadar çoğaltabilir ve zemin rengini istediğiniz şekilde ayarlayabilirsiniz.

Bu modelden tek kişilik ya da çift kişilik çok güzel yatak örtüsü yapabilirsiniz. Bebek battaniyesi örebilirsiniz. Yalnız bebek battaniyesi yapacaklara ipi biraz daha ince ve biraz daha küçük motiflerle yapmaları tavsiye edilir. Motifi biraz daha küçük yapabilmek için yapraklardaki arttırmayı daha az tutmak lazım. Mesela biz bu motifi yaparken yaprakları 13 olana kadar arttırdık. Bebek battaniyesi için dokuzda kalınabilir. Ayrıca çok güzel şeker gibi kırlentler de yapılabilir bu modelden.

kabartmali-cicek-desenli-yatak-ortusu-modeli
Kabartma desenli motif

Trabzanla yada sık iğne ile biten motiflerin eklemesi hepsinde aynı olduğundan aşağıda daha önce yapmış olduğum bir başka motifin birleştirilme linkini veriyorum. Ona göre birleştirmeyi yapabilirsiniz.

Trabzanla ya da sıkı iğne ile biten motiflerin birleştirilmesi için tıklayınız.

Motifin Yapılışı İçin Gerekli Malzemeler

  • İstediğiniz renkte ve istediğiniz renk adedinde coton (pamuk) iplik ya da istediğiniz herhangi bir iplik. ( 100 g. lık nako saten ipten iki adet motif yapılmaktadır.)
  • İpinize uygun numara ve kalınlıkta tığ.

Not : Modelin yapılış videosu tamamen bana aittir!! Bana destek olmak için YOUTUBE KANALIMA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN..

Bilgisayarcınız

0 Paylaşımlar