İnce Yapraklar Örgü Modeli

Merhaba arkadaşlar. Bugün anlatacağım örgü modeli iç içe geçmiş ince yapraklar örgü modeli . Bu modelden çok güzel çeyizlik yelek yapabiliriz. Ayrıca istediğimiz her örgüde bu modeli kullanabiliriz. Modele geçmeden önce videoyu izleyerek yapmak isteyenler için hemen alt başlıkta videosunu bırakıyorum. Başka örgü modellerime de bakmak isterseniz youtube kanalıma beklerim.

Model için gerekli olan ilmek sayısı 11 ve 11 in katlarıdır. Yani öreceğimiz örgüye başlarken ilmekleri 11+11+11+……+1+2 şeklinde atmalıyız. Ve son olarak iki ilmek daha kenarlar için ilave etmeliyiz. Modeli toplam 6 sıra örerek bitiriyoruz.

İnce Yapraklar Örgü Modeli Videolu Anlatımı

Modelin Yapılışı

  1. Kenar ilmekten sonra 1 ters, 1 dola, 1 düz. Sonra sıradaki iki ilmeğin yönünü değiştirerek birlikte düz örüyoruz. Ardından 4 düz örüp sonraki iki ilmeği sağa doğru birlikte düz örüyoruz. Ve 1 düz. İşlemi sıra sonuna kadar tekrarlıyoruz.
  2. Bu sırada tersleri ters düzleri düz örüyoruz. Doladığımız ilmekleri de ters öreceğiz.
  3. Kenar ilmekten sonra 1 ters, 1 düz, 1 dola. Sonraki iki ilmeği yön değiştirerek birlikte düz örüyoruz. Ardından 2 ters örüp sonra gelen iki ilmeği birlikte düz örüyoruz. 1 düz, 1 dola, 1düz.
  4. Yine tersleri ters, düzleri düz örüyoruz.
  5. Kenar ilmekten sonra 1 ters, 2 düz, 1 dola. Sıradaki iki ilmeğin yönünü değiştirerek birlikte düz örüyoruz. Sıradaki iki ilmeği de birlikte düz örüyoruz. Ardından 1 düz, 1 dola, 2 düz.
  6. Son sıramızda da ters ilmekleri ters, düz ilmekleri düz olarak örüyoruz.

Başka modellerde buluşmak dileğiyle sevgiyle ve örgüyle kalın. Hoşçakalın.

0 Paylaşımlar