İki Şişle Kolay Örgü

Merhaba sevgili örgü severler. Bugün sizlere bir çok örgüde kullanabileceğimiz iki şişle kolay örgü modelini anlatmak istiyorum. Modelin anlatımına geçmeden önce hemen alt başlıkta videosunu paylaşıyorum. Belki izleyerek yapmak isteyebilirsiniz. Başka örgü modellerime de bakmak isterseniz youtube kanalıma beklerim.

Model için gerekli olan ilmek sayısı 8 ve 8 in katlarıdır. Yani öreceğimiz örgüye başlarken ilmekleri 8+8+8+……+2 şeklinde atmalıyız. Ve son olarak iki ilmek daha kenarlar için ilave etmeliyiz. Modeli toplam 6 sıra örerek bitiriyoruz.

İki Şişle Kolay Örgü Modeli Videolu Anlatımı

Örgünün Yapılışı

Modelin yapımına ters sıra ile başlıyoruz.

  1. Kenar ilmekten sonra 2 düz, 6 ters, 2 düz, 6 ters şeklinde tüm sırayı örüyoruz.
  2. Kenardan sonraki iki tersi örüyoruz. Sonra gelen ilk ilmeği örmeden alıyoruz. Ardından 4 düz ve son ilmeği de örmeden alıyoruz.
  3. Bu sırada da 2 düz, örmeden aldığımız ilmeği yine örmeden alıyoruz. 4 ters, sıradaki örmeden geçtiğimiz ilmeği yine örmeden geçiyoruz.
  4. Kenardan sonraki iki tersi örüyoruz. Sonra gelen ilk ilmeği örmeden alıyoruz. Ardından 4 düz ve son ilmeği de örmeden alıyoruz.
  5. Beşinci sıramızı da üçüncü sıra gibi örüyoruz.
  6. Bu sırada artık modelimizi şekillendiriyoruz. kenar ilmekten sonraki iki ters ilmeği örüyoruz. Sonra örmeden aldığımız ilmeği önden, ardından gelen iki ilmeği arkadan yer değiştirerek düz örüyoruz. Sonra sıradaki iki ilmeği yine arkadan örmeden aldığımız ilmeği önden yer değiştirerek düz örüyoruz. ve işlemi sıra sonuna kadar devam ettiriyoruz.

Bugünkü modelimiz bu kadardı. Çok kolay ve her örgüye yakışacak bu örgüyü umarım siz de severek yaparsınız. Başka modellerde görüşmek dileğiyle sevgiyle kalın.

0 Paylaşımlar