Kolay Çiçek Motifli Lif

Bugün çok güzel bir lif modelini sizlerle paylaşmak istedim. Kolay çiçek motifli lif hem severek örebileceğiniz hem de çok kolay bir model. Sadece iki katmandan oluştuğu için biraz zaman alıyor.

Çiçek Motifli Lif Yapımının Videolu Anlatımı

Kolay Çiçek Motifli Lif Yapımı

Lifimiz iki katmandan oluşmaktadır. İlk yapılan kısım zemin kısmı. Zemine başlamak için zincir çekip zinciri yuvarlak birleştirip içerisine altı adet üçlü fıstık yaparak başlıyoruz. İkinci sırada her bir fıstığın tepesine iki tane üç batımlık fıstık yapıyoruz bu iki fıstık arasında iki zincir çekiyoruz. Aralardaki boşluklara ise bir adet üç batımlık fıstık yapıyoruz.

Bir sonraki sırada ikili fıstıklar yine ikili fıstık olacak şekilde bir fıstık iki zincir bir fıstık şeklinde yapıyoruz diğer köşeye geçerken bu sefer aradaki bir zincirlik boşluklara birer fıstık yapıyoruz. Böylece bu sırada aralarda iki adet tekli fıstık oluyor.

kolay-cicek-motifli-lif
Kolay Çiçek Motifli Lif

Sonraki sıralarda ise her bir sırada aralardaki fıstık sayısı birer artarak devam ediyor. 13 ya da istediğiniz büyüklükte lif örmek için iki köşe arasındaki fıstık sayısına ulaşınca son sırayı yapıyoruz. Son sırada her bir boşluğa üçlü fıstık yapıp dört zincirle fıstık dibine batıp sonraki boşluğa zincirsiz geçerek sıkı iğne batıp üçlü fıstık ve dört zincir çekip fıstık dibine sıkı iğne batarak sıra bitimine kadar devam ediyoruz.

Üzerine monte edeceğimiz küçük çiçeklerimizi tek tek örüyoruz. Ortada dokuz fıstıkla başlanan az büyük bir çiçek yapıyoruz. Bu dokuz fıstığı n aralarındaki boşlukların her birine ikişer fıstık yapıyoruz ve bu sırada toplam on sekiz adet fıstık örüyoruz. Sonraki sırayı farklı bir renkle yapıyoruz ve her bir boşluğa birer fıstık örerek sırayı bitiriyoruz. Son sırada ise zemin için ördüğümüz kısmın en son sırası gibi örüyoruz.

Üst kısmın ortasına ördüğümüz dokuz fıstıklı başladığımız çiçeğimizin etrafına aynı şekilde sekiz fıstıkla başladığımız çiçeklerimizi örüyoruz. tamamen aynı sadece bir fıstık eksik olan bu çiçeklerimizden toplam altı adet örüp ortadaki çiçeğe bağlıyoruz.

Tüm çiçeklerimizi birbirine bağladıktan sonra zemin üzerine oturtup görünmeyecek şekilde zemine dikip iki katmanı birleştiriyoruz. Dikim işleminden sonra lifimizin örme işlemi sonlanmış oluyor.

Kalpli lif modelinin yapımını izlemek için tıklayınız

İnstagramda @crochet.orgu_evi takip edebilirsiniz

Not : Kolay çiçek motifli lif yapımının videosu tamamen bana aittir!!

Bana destek olmak için YOUTUBE KANALIMA ABONE OLMAYI UNUTMAYINIZ..

1 Paylaşımlar