Vücuttaki Yağ Birikintilerinden Kurtulmanın Yolları

Yaşlandıkça metabolizma yavaşlar ve kilo alımı başlayarak vücudumuzun belli bölgelerinde yağ birikimi oluşur. Vücudumuzu sağlıklı tutacak yöntemlerle uğraşamayacak kadar meşgul olmak da bu durumu tetikler. Egzersiz yapmanın külfet haline gelmesi, sağlıksız beslenmek de etkenlerdendir.



Fazla kilolardan kurtulmanın birçok yolu vardır ve bunlar bilimsel çalışmalarla desteklenmektedir. Ancak bu yöntemler herkeste aynı sonucu vrmez. Etkin bir kilo vermek için öncelikle herkes vücudunu iyi tanımalı ona göre beslenip ona göre egzersiz yapmalıdır.

Üst Vücut Yağlanması

Bu tip yağlanma ihtiyacımızdan daha fazla kalori tüketmektir. Hem fazla yer hem de egzersizden kaçındığımızda üst vücut yağlanması olarak kendini gösterir. Bu durumdan kurtulmanın en etkili yolu hayatımızdan şekeri çıkartmak ve en az yarım saat egzersiz yapmaktır.

Karın Bölgesi Yağlanması

Karın bölgesi yağlanması genellikle kadınlarda görülür. Depresyon, stres ve kaygı başlıca sebeplerindendir. Karın bölgesi yağlarından kurtulmak için rahatlamak ve stresten uzaklaşmak gerekir.



Stres hormonu olan kortizol yağın karın bölgesinde toplanmasının başlıca sebeplerindendir. Yoga veya nefes alma egzersizleri yapmanız tavsiye ediliyor.

Kalça ve Basen Bölgesi Yağlanması

Eğer basen bölgesi ve kalçalarda bir genişleme söz konusu ise çok fazla glüten içerikli gıdalar tüketiliyor demektir. Buna çözüm olarak glütensiz gıdalar tüketilmelidir. Glütensiz gıdalarla hem fazla kilolardan kurtulunur hem de bacaklar şekle girer.



Bir diğer yöntem ise metabolizmanın güne hızlı başlaması için kahvaltısız güne başlanılmalıdır.

Karın Şişmesi

Aşırı alkol tüketimi karın bölgesinin şişmesine, yağlanmasına ve nefes alıp verişin zorlanmasına sebep olur.

Selülit Oluşumu

Bacaklarda ağrı ile meydana çıkan selülit genellikle hamilelikte oluşmaya başlar ve aşırı tuz tüketimi başlıca sebebidir.

Sorunu çözmek için tuz tüketimi azaltılmalı ve bacak egzersizleri yapılmalıdır.

Sırt ve Bel Bölgesinde Yağlanma

Eğer herhangi bir spor yapılmıyorsa bu bölgelerin yağlanması gayet doğal. Günlük egzersiz kan şekerini düzenler. Ayrıca yenilen yemek miktarları da küçültülmelidir. Yakabilecek kaloriden fazlası alınırsa doğal olarak yağa dönüşecektir.



Sağlıklı beslenmenin anahtarı yediğimiz yiyeceklerin içeriğidir. Bunları doğru belirlemeliyiz. Gün içinde aktivite yapmaya enerjimiz olması için yeterli miktarda protein tüketmeliyiz. Ayrıca sağlıklı yağları tüketmeliyiz ki hem kalbimiz hem de beynimiz korunsun.

Sağlıklı beslenmenin bir diğer kuralı lif içeriği yüksek gıdaları tüketmektir. Lif içerikli gıdalar kalp krizi, diyabet ve felç geçirme riskini azaltır. Sağlıklı dişler ve sağlıklı kemikler için ise yeterince kalsiyum almak gerekir.

Sağlıkla ve sağlıcakla kalın..

46 Paylaşımlar