İki Kat Daha Uzun Yaşamanın Sırrı

Bilimsel yöntemlerle kanıtlanmış daha uzun yaşama rehberi sayesinde hem hayatınızı dolu dolu yaşayabilir hem de bedeninizi yormayabilir ve uzun yıllar sağlıklı olabilirsiniz. Bu rehberi sizler için araştırdık ve bakın neler bulduk. Hazırsanız beğendiğiniz bir yöntemle hemen başlayın.


Uyku İçin En İdeal Zaman Saat 22.00 ile 06.00 Arasıdır.

Çinli doktorlar organların dinlenme zamanlarını hesaba katarak uyumak için en verimli saatleri belirlemişler Bu araştırmaya göre bağışıklık sistemi saat 21.00-23.00 arasında, 23.00-01.00 arasında karaciğer kendini yeniliyor. Akciğerler kendini saat 03.00-05.00 arası temizliyor. 05.00 – 07.00 arası ise bağırsaklar temizleniyor.

Dikkatinizi Çekebilir: Uyumaya yardımcı bitkiler

İnsanların Sizin Hakkınızda Ne Düşündüğünü Boş Verin

Bilim insanları eğer uzun süre yaşamak istiyorsanız tüm stres kaynaklarından koşarak uzaklaşmanızı öneriyor. Bunun için en etkili yöntemlerden biri de kimin hakkınızda nasıl düşündüğünü umursamadan yaşamak. Giyiminiz, tavrınız, düzeniniz sizindir ve size özeldir. Hayattan ne kadar zevk alırsanız o kadar uzun yaşarsınız..

Bol Bol Güneşlenin

Güneş ışığı size bol bol D vitamini verir. Hem depresyonla daha kolay savaşmanızı hem de birçok hastalığı daha kolay yenmenizi sağlar. Özellikle diyabet hastalığına yakalanma riskiniz oldukça azalacaktır. Vücudunuzun ne kadar büyük bir kısmı güneşe maruz kalırsa o kadar faydasını göreceksiniz.

Okumak isteyebilirsiniz : D Vitamininin faydaları

Dişlerinizi Daha Az Fırçalayın

Sık sık duş almayı seven insanlardansanız bu davranışınızı gözden geçirmenizi tavsiye ediyoruz. Cildinizin nemli ve yumuşak kalması için ihtiyacı olan yağ tabakasını da yok ederseniz farklı problemlerle uğraşmak zorunda kalırsınız. Kuruyan deriniz mikroplara karşı daha savunmasız olacak, daha çabuk kırışacak ve yaralanmalar daha geç iyileşecektir.



Diş hekimleri de aynı şeyi dişleriniz için öneriyor. Her yemekten sonra dişleri fırçalamak diş minenizin zarar görmesine sebep olacaktır.

Bir göz atmanızda fayda var: Evde diş beyazlatma yöntemleri

Daha Çok Domates Tüketin

5000 Katılımcının tükettiği yemeklere göre sağlık durumlarını tam 11 yıl süre ile inceleyen araştırmacılar ne kadar çok domates tüketilirse kalp damar hastalıklarına yakalanma riskinin o kadar az olduğu sonucuna ulaşıyorlar. Uzmanlara göre domatese kırmızı rengini veren likopen adlı antioksidan vücudumuz için oldukça faydalıdır.

Alarm Kurmaktan Vazgeçin

Sesi ne kadar yükse çıkıyorsa o kadar çabuk kurtulmalısınız. Suyu kaynatınca ses çıkaran su ısıtıcıları da dahil. Yüksek ses çıkaran tüm ev aletleri sağlığınızı olumsuz etkiliyor. Japon bilim insanları yüksek tansiyon ve kalp hastalarının yüksek sese iyi tepki vermediğini söylüyor. Ayrıca keskin yüksek sesler sinir sisteminizi olumsuz etkiliyor.

Ekmeğin Kenarlarını Yiyin

Alman biyokimyagerler ekmek kenarlarını yemeyi öneriyor. Özellikle ekmeğin kenarlarında daha fazla antioksidan barındırdığı için kolon kanseri oluşumunu engellediğini söylüyorlar.

Sigaradan, Sigara Kullanandan, İçilen Ortamdan Uzak Durun

Sigaraya ne kadar çok maruz kalırsanız o kadar zehirlenirsiniz. Sadece dokunmayla bile tütün tarımında kullanılan radyoaktif maddeleri vücudunuza almış oluyorsunuz. İçenlerden, içilen ortamlardan mümkün olduğunca uzak durarak daha sağlıklı bir hayat sürebilirsiniz.

Dans Edin

Dans etmeyi öğrenmek ve alışkanlık haline getirmek gerçekten hayat kalitenizi ve dolayısıyla ömrünüzü arttırıyor. En faydalı dans türünün salsa olduğu uzmanlar tarafından belirlendi. Kemiklerinizi güçlendiriyor, akciğer işlevini arttırıyor, kan dolaşımını hızlandırıyor ve astımla mücadeleye yardımcı oluyor. Tüm aktif ve eğlenceli danslar listeye dahil. Kimse izlemiyormuşçasına eğlenmek kesinlikle daha uzun bir hayat yaşamaya değer.

Akşam Yatarken Islak Çorap Giyin

Islak çoraplarla yatmanın birçok faydası var. Kılcal kan damarlarının serin tutulması damarlarınızda bulunan besleyici maddelerin ayaklarınız tarafından daha iyi emilmesini sağlıyor. Ayrıca ayaklarınızdan vücudunuza giren toksinler düşük sıcaklıktan ötürü daralan damarlarda sıkışıyor ve daha kolay yok ediliyor.

 

96 Paylaşımlar