Uyumaya Yardımcı On Bitki

Bitki beslemeyi hepimiz severiz. Onların büyüdüğünü görmek hele de çiçek açan meyve veren bitki ise gelişmelerini görmek bizi mutlu eder. Bitkiler bulundukları ortamın havasını da temizlerler. Hepimizin bildiği gibi gündüz bitkiler ortamdaki karbondioksiti alıp ortama oksije verirler, gece ise bu durum tam tersidir. Bu sebeple yatılan alanlarda bitki beslenmemelidir. Fakat bazı bitkiler bu durumun dışındadır ve geceleri de oksijen üretip ortamı temizler, insanı dinlendirir. Bu bitkilerden bir ya da birkaçı yatak odasında bulundurulabilir.  Bunları araştırdık ve bakın hangi bitkiler çıktı karşımıza:


Yasemin

Yasemin hoş kokulu bir bitkidir. Yapılan bir araştırmaya göre yasemin kokusu, daha huzurlu bir uykuya geçişe, kaygıların azalmasına ve zihinsel performansın gelişmesine yardımcı olur.

Areka Palmiyesi

Bu bitki havayı temizler, toksinleri ve karbondioksiti yok eder. Aynı zamanda bol miktarda nemi havaya bırakma özelliğine sahiptir. Bu nedenle de ısıtma sisteminin havayı kuruttuğu kış aylarında özellikle kullanışlıdır.

Aloe Vera

İyileşme kabiliyetinin bulunduğu aloe vera, formaldehit gibi potansiyel olarak tehlikeli kimyasalların temizlenmesine yardımcı olan en etkili bitkidir. Genellikle diğer bitkilerin tam tersi, gece oksijen yayar. Aynı zamanda, bağışıklığınızı olumlu yönde etkileyen uçucu maddeleri de serbest bırakır.


Lavanta

Lavanta kaygıyı ve stresi yok etme etkisine sahip bir bitkidir. Lavanta kokusu odanın her yerini doldurunca bebekleer gibi uyumanızı sağlar. Bu sebeple yastığınızın altına küçük bir lavanta kesesi koymanız yeterli olacaktır. Yapılan araştırmalar lavanta kokusunun bebeklerde ağlamayı azalttığını göstermiştir.

Yelken Çiçeği

Bu bitkiyi odaya konulduğunda daha huzurlu bir uykuya yardımcı olacaktır. Yelken çiçeği güneşe doğrudan maruz kalmamalı ve su verirken toprağının eşit şekilde sulanması gerektiği unutulmamalıdır.

Kurdele Çiçeği

Kurdele bitkisi, toksinleri havadan temizleyen ve güzel bir uyku uyumaya yardımcı olan bir diğer bitkidir. Bu bitki odada oluşan kötü kokuları da arındırır. 24 saat içinde neredeyse bütün karbonmonoksiti emerek yok eder.

Benjamin

Benjamin bitkisi, 1 numaralı hava temizleyen bitkidir. Havadaki benzen, amonyak, toluen ve diğer zararlı yabancı maddelerin % 70’den fazlasını ortadan kaldırır. Hem uyku kalitesini artıracak hem de yatak odasına gerçekten güzellik katacaktır.


Paşa Kılıcı

Bu bitki solunum ve bağışıklık sistemi için faydalı bir bitkidir. Baş ağrısı ve yüksek tansiyonun azalmasına yardımcı olur. Oksijen üretir ve geceleri havadan karbondioksitin atılmasını sağlar. Uyku kalitesi yatak odasında bulunacak bu çiçek sayesinde daha iyi olacaktır.

Aşk Merdiveni

Aşk merdiveni uçucu yağlar açısından zengindir. Bu nedenle, bu çiçek sinir sistemi için mükemmel bir düzenleyici ve stresle baş etmede yardımcı olacaktır.

Gardenya

Hem muhteşem görünen hem de güzel kokan bir bitki isteyenlere göre gardenya.  Gardenya stresi azaltarak daha iyi bir uyku uyumaya yardımcı olur ve aynı zamanda doğal bir yatıştırıcıdır.

 

 

93 Paylaşımlar