Mide Ekşimesine Ne İyi Gelir

Her insan hayatında en az bir kez mide ekşimesi sorunu ile karşı karşıya kalmıştır. Uzun süren ekşime durumu ise hayatımızı olumsuz etkiler. Hatta mide ekşimesi çekilmez bir hal almaya bile başlayabilmektedir. Bu sebeple bugün sizlere mide ekşimesine ne iyi gelir sorusunun cevabını anlatmaya çalışacağım.

Mide Ekşimesi Neden Olur?


Mide ekşimesi, genel olarak düzensiz beslenen insanlarda görülmektedir. Hızlı ve fazla yemek yemek. Yemek yedikten hemen sonra yatıp uzanmak. Ayrıca aç karnına sigara içme de mide ekşimesini arttıran davranışlardır. Mide ekşimesine neden olan diğer faktörler ise;

  1. Mide veya onikiparmak bağırsağı ülseri,
  2. Safra kesesi iltihabı,
  3. Reflü ve gastrit.
  4. Alkol kullanımı da mide ekşimesine neden olan diğer bir faktördür.

Mide Ekşimesine Ne İyi Gelir?

Mide ekşimelerine iyi geldiği söylenen ve uzmanlar tarafından da desteklenen besinler:

  1. Muz

Muz asidik özellikler taşımasına rağmen oldukça faydalı bir meyvedir. Mide ekşimesine karşı en iyi sonucu alabilmek için muz iyice ezilip tüketilmelidir.

2. Süt

İnsanlar mide ekşimelerini geçirmek için genelde bir bardak süt içerler. Midede meydana gelen semptomların hafiflemesine yarayan süt oldukça iyi bir yöntemdir.

3. Yeşil Sebzeler

Mide ekşimesini düzeltmenin en önemli taktiği asidik özelliği düşük olan besinleri tüketmektir. Brokoli, havuç ve lahana gibi besinleri midenizdeki yanmayı durdurabilir.

4. Yulaf

Mide dostu yulaf süte ya da yoğurda katılarak tüketilirse mide ekşimesine iyi gelir.

5. Meyan Kökü Saf meyan kökü çubuklarının mide ekşimesine iyi geldiği söylenmektedir. Uzmanlar meya kökünün mide septomlarını ortadan kaldırdığını söylemektedirler. Çünkü mide ekşimesine karşı meyan kökünün iyi geldiği bilinmektedir.

6. Karbonat

Karbonat mide pH derecesini dengeleyerek  yanma hissini ortadan kaldırır.

7. Zencefil Çayı

Sıcak bir zencefilli çayı mide ekşimenize iyi gelecektir.

8. Sakız

Sakız çiğnemek ağızda bulunan tükürük bezlerinin aktifleşmesine sebep olur. Çünkü tükürükte bulunan alkalin mide asidini dengeleyerek mide yanmasına son verir.

9. Sirke

Bir veya iki tatlı kaşığı kadar sirke içmek midede meydana gelen yanma hissini ortadan kaldırmaya yardımcı olur.

Okuyucularımızın Dikkatine

Sayfamızda yazmış olduğumuz yazılarımız genel bilgilendirme amaçlıdır. Yazılarımız teşhis ve tedavi amaçlı değildir. Yazılarımız zaman içerisinde geçerliliğini yitirebilir ya da güncelliğini kaybedebilir. Yazının içeriğini oluşturan besin ya da ürünlerin her bünyede farklı etkiler göstermesi mümkündür. Yazılarımız doktor yerini ya da doktor reçetesi yerini tutmaz. Bilgilerin uygulanmasından önce doktorunuza mutlaka danışmanızı tavsiye ediyoruz. Herhangi bir rahatsızlığı olanlar ve özel politika gerektiren gruptaki kişiler mutlaka doktorlarına danışarak kullanmalıdır. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.

Bilgisayarcınız

85 Paylaşımlar