Egzamaya İyi Gelen Bitkiler Nelerdir

Bu hastalıkla mücadele eden kişiler için egzamaya iyi gelen bitkiler nelerdir araştırdık ve sizler için yazdık. Bu yazımız tavsiye niteliğinde olup teşhisi koyacak ve tedaviyi yapacak olan doktorlardır. Herhangi bir sağlık sorununda doktorunuza danışmayı unutmayınız. Egzamaya hangi bitkilerin iyi geldiğine bir göz atacak olursak:

Aloe Vera

Akla ilk gelen bitkilerden biri olan aloe vera, egzamaya karşı oldukça etkilidir. Yanık ve yara tedavisinde yaygın olarak kullanılan aloe vera jeli, aynı zamanda enfeksiyon olasılığını azaltır. Bu sayede egzama tedavisine önemli katkılarda bulunan aloe vera, cildi korur ve egzamanın belirtilerini hafifletir. Enfeksiyon oluşumuna karşı koruma sağlayan aloe vera, cilt üzerinde bir katman oluşturarak cildi korur. Ciltte kızarıklığa neden olan cilt tahrişine iyi gelir.

Salatalık

Salatalığın yapısının büyük bir bölümü sudur. Salatalık güçlü iltihap önleyiciliğe de sahip olduğundan egzama tedavisine iyi gelen önemli besin olarak karşımıza çıkmaktadır.

Salatalığı kullanmak için ilk olarak salatalık dilimlere ayrılır. Sonra su dolu bir kap içerisinde en az bir saat bekletilir. Ardından bekleme süresi sonunda suyu süzülüp egzamalı bölgeye konur. Bu işlemi aralıklarla 3-4 defa tekrarlanır.

Papatya

Rahatlatıcı etkisiyle bilinen papatya, egzama tedavisinde de yaygın olarak kullanılmaktadır. Özellikle papatya içeren kremler egzama tedavisinde sıkça önerilmektedir.

Egzama tedavisine katkı sağlayan papatya kremi, kaşıntı ve yanma problemini azaltarak egzama şikayetlerinin azalmasını sağlar. Özellikle papatyanın iltihap önleyici özelliği de vardır. Egzama tedavisinde dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri cildin sürekli nemli kalmasıdır. Papatya kremine alternatif olarak doğal yağ kullanmak isteyenler papatya yağından faydalanabilirler.

Zerdeçal

Birçok hastalığa iyi gelen zerdeçal, egzama hastalığına da iyi gelmektedir. Zerdeçal içerisinde yer alan kürkimin, iltihap ve bakteri önleyici bir özelliğe sahiptir.

Mayan Kökü

Yapılan araştırmalarda meyan kökünün egzamaya karşı oldukça etkili olduğu ifade edilmiştir.

Bu konuyla ilgili “Dermatolojik Tedavi Günlüğü” dergisinde yayımlanan bir makalede meyan kökü jelinin egzamaya karşı oldukça etkili olduğu ve egzamanın neden olduğu şikayetleri azalttığı belirtilmiştir.

Sarı Kantaron

Bitkisel tıp alanında adına sıkça rastladığımız sarı kantaron, egzama belirtilerini azaltarak tedaviye katkı sağlamaktadır. İltihap giderici özelliğe sahip olan sarı kantaron, çay olarak tüketilebileceği gibi krem şeklinde de kullanılabilir. Sarı kantaron kremini egzamalı bölgeye uygulayarak belirtilerin hafiflemesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca sarı kantaron çayı egzama tedavisinde önerilen bitki çaylarının arasında yer alır.

Lavanta

Hoş kokusuyla bilinen ve oldukça sevilen bitkilerden biri olan lavanta, sakinleştirici özelliğiyle bilinmektedir. Antiseptik özelliğe sahip olan lavantanın yumuşatıcı ve rahatlatıcı etkisinden faydalanmak adına lavantayı kuru çiçek, losyon, banyo jeli ve yağ şeklinde kullanabilirsiniz.

Lavanta yağını inceltmeden doğrudan cildinize uygulayabilirsiniz. Ancak lavanta hamilelere, emziren annelere ve bebeklere önerilmez. Lavanta içeren ürünler nadiren de olsa yan etkilere neden olabilir.

Yulaf Tozu

İnce öğütülmüş yulaf tozları egzama hastalığına iyi gelen bir bitkisel besindir. İltihap ve tahriş önleyici bir etkiye sahiptir.

Bir küvet dolusu ılık su içerisine bir iki bardak yulaf tozu ekleyin ve suyun içerisinde 15-20 dakika bekleyin. Sudan çıktığınızda cildinizi hafifçe kurulayın. Egzamaya neden olan besinler için tıklayınız.

Okuyucularımızın Dikkatine

Sayfamızda yazmış olduğumuz yazılarımız genel bilgilendirme amaçlıdır. Yazılarımız teşhis ve tedavi amaçlı değildir. Yazılarımız zaman içerisinde geçerliliğini yitirebilir ya da güncelliğini kaybedebilir. Yazının içeriğini oluşturan besin ya da ürünlerin her bünyede farklı etkiler göstermesi mümkündür. Yazılarımız doktor yerini ya da doktor reçetesi yerini tutmaz. Bilgilerin uygulanmasından önce doktorunuza mutlaka danışmanızı tavsiye ediyoruz. Herhangi bir rahatsızlığı olanlar ve özel politika gerektiren gruptaki kişiler mutlaka doktorlarına danışarak kullanmalıdır. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.

Örgü kanalımı ziyaret etmek isteyenlere

70 Paylaşımlar