Bilinçsiz İlaç Kullanımının Etkileri
Herhangi bir uzvumuz ağırsa hemen ağrı kesiciye sarılırız. Grip olsak antibiyotiğe baş vururuz. fakat ufak bir detayı unutuyoruz. Bilinçsiz kullandığımız bu ilaçların acaba sağlığımıza etkisi ne oluyor?
Bağışıklık Sistemi
Bağışıklık sistemi vücudumuzun ana sigortasıdır. Her türlü enfeksiyon, üşütme yada iltihabik durumlar da reaksiyon göstererek vücut direncinin artmasını sağlar. Bu sayede de kişi hastalıkla gerektiği gibi savaşabilir. Beslenme ve doğru besinler kullanılarak daha kararlı olması sağlanan başığıklık sistemimizin düşmanı ne yazık ki ilaç tüketimidir.
İlaç Kullanımı Neden Bağışıklık Sistemini Olumsuz Yönde Etkiler?
Hastalık durumunda bağışıklık sistemi yerini ilaçlar alır ve hastalık bertaraf edilmiş olur. Bu durum vücudumuzun savaşma eşiğinin düşmesini sağlar ve her grip olunduğunda yada her iltihabik durumlar da antibiyotik ya da soğuk algınlığını önleyici ilaçlar kullanılarak vücudumuzun hastalıklarla savaşma becerilerini yitirmesine sebep oluruz. Sonrasında ise ilaçlar artık etkisini kaybeder. ve tedavilerde başarısız olurlar.
Sağlık örgütleri ve bir grup bilim adamının araştırmasına göre; “ilaç tüketimi bu hızla artar ise yaklaşık 50 yıl sonra meydana gelebilecek en ufak bir kanama da bile sonuç ölüm olabilir” deniliyor.
Uzmanlar, “Bu çok uzak olmayan süre zarfında ilaçların insan vücudu üzerinde ki faydalarını etkin hale getirebilmek için neler yapılmalı ve nelere dikkat edilmeli” şeklinde ki soruya ise şöyle cevap veriyorlar.
“Kişiler, klinik bulgular, uygun süre, doğru dozaj ve bireysel özelliklerine göre ilaç tüketiminde bulunmalıdır. Gerekli bilgiler elbetteki doktorlarınız tarafından verilmelidir.”
Kişinin hastalığına ve hastalığının evresine göre sayıca belirlenmiş haplar yada ölçeklendirilmiş şuruplar ile tedaviler uygulanmaya başlanmasıyla vücudumuza gereksiz ilaç tüketimi ile verilecek zararların önü alınmaya çalışılmaktadır.
Sağlıklı bir yaşam için bilinçsiz ilaç tüketiminden uzak durulmalı ve her adımda doktromuz ile irtibat halinde olmalıyız.