Saç Uzatmak İçin Doğal Yöntemler

Zaman zaman hepimiz uzun saçlara sahip olmak isteriz. Bazen de kestirirken istediğimizden fazla kesilir saçlarımız ve uzamasını isteriz. Bugünkü yazımızda doğal yollarla saç uzatmayı araştırdık ve sizler için yazdık.



Saç uzaması kişiden kişiye değişebilir. Uygulanan kürler de bünyeden bünyede hızlı ya da yavaş etki edebilir. Bazen bir kişiye uygun gelen kürler bir diğer kişiye hiç etki etmez. Böyle bir durumla karşılaşırsanız üzülmeyin ve başka bir yönteme geçin. Denediğiniz yöntem bir iki ay içinde güzel sonuç vermiyorsa yönteminizi değiştirin. Üzülmeyin etki etmediyse de saçınıza bakım yapmış oldunuz. Unutmayın saç uzaması sağlıklı saçlardan geçer.

1. Yöntem

1 yemek kaşığı soğan suyunu bir pamuk yardımıyla saç diplerinize biraz bastırarak yedirin. 10 dakika bekleyin. Beklerken 1 yemek kaşığı civan perçemi ile bir tutam melisayı bir tutamdan biraz daha fazla ısırgan otu yaprağı ile karıştırıp kaynatın ve daha sonra 10 dakika demleyin. Daha sonra bunu süzün ve elde ettiğiniz su ile saçınızı durulayın. 10 dakika bekledikten sonra saçınızı yıkayabilirsiniz.

2. Yöntem

Kırmızı ya da siyah turpu rendeleyip tencerede 20 dk kaynatın. Süzün ve daha sonra 1 yumurta ekleyip iyice çırpın. Bu karışımı saç diplerinize masaj yaparak uygulayın. Saç diplerinizin her yerine uyguladıktan sonra 20 dakika bekleyin ve saçınızı yıkayın.

Emekliye Dört Aylık Zam Müjdesi

3. Yöntem

Bir tutam sinamekini bir çay bardağı suda kaynatın ve süzün. Bir kapak kadar badem yağı karışıma katın. Bu karışımı saç diplerinize masaj yaparak uygulayın ve daha sonra saçınızı streç film ile sarın. Yaklaşık 4 saat bekletin ve yıkayın. Bu karışımı iki haftada bir saçınıza sürün.

4. Yöntem

4 kaşık yoğurt ve birkaç tane çileği blender yardımı ile çırpın. Daha sonra içine bir yumurta kırın. Biraz da zeytinyağı dökerek bu karışımı saç diplerinize 5 dakika masaj yaparak uygulayın. Saçınızda 30 dakika bekletin ve soğuk su ile durulayın. Bu karışımı saçınıza haftada bir uygulayın.

5. Yöntem

Hint yağı şişesinin kapağı ile bir kapak hint yağı, 1 kaşık limon suyu ve 1 kaşık balı karıştırın. Daha sonra bu karışımı saç diplerinize masaj yaparak uygulayın ve saçınızı streç film ile sarın. Bu şekilde 1 saat bekledikten sonra ılık su ile durulayıp yıkayabilirsiniz.


6. Yöntem

7. Yöntem

Fıstık ezmesi, süt, portakal suyu, un ve mayonezi karıştırın. Bu karışımı saç diplerinize masaj yaparak uygulayın ve saçınızı streç film ile sararak 10 dakika bekletin. Daha sonra saçlarınızı iyice yıkayın.

8. Yöntem

Yarım bardak yoğurt ya da kefiri yarım bardak taze sıkılmış portakal suyu ile karıştırıp saç diplerinize 5 dakika masaj yaparak sürün ve srteç film ile sarın. Bu şekilde 1 saat bekledikten sonra saçlarınızı yıkayın.

15 Paylaşımlar