Bel Bölgesindeki Yağlardan Kurtulmak

Sırtı açık bir elbise giymenin hayaliyle yanıp tutuşuyorsunuz ama elinizden bir şey gelmiyorsa artık üzülmenize gerek yok! Tüm bel bölgesi yağlarınıza elveda demenizin vakti geldi de geçiyor bile…

Bir haftada Üst Bel Bölgesi Yağlarınızdan Kurtulmanın 3 Basit Yolu

1. Kardiyo

Daha iyi sonuçlar almak için yarım saatlik güzel bir ısınmanın ardından egzersiz yapmanız daha iyi olur. Haftada en az üç kez kendinizi bu rutine alıştırmalısınız. Sırtınızdaki yağlanmayı yok etmeye odaklanan bu egzersizler sayesinde daha fazla kalori yakacak ve sırt kaslarınızı güçlendireceksiniz. Egzersizler şunları içeriyor:
  • Boks
  • Kürek Çekme
  • Yüzme
Kardiyo sadece sırtınızı şekillendirmeye değil, aynı zamanda sizi kalp hastalıklarından korumaya, kolestrolünüzü düzenlemeye, kalbinizin çalışmasını iyileştirmeye, osteoporoz kaynaklı sorunların etkisini azaltmaya ve ayrıca vücudunuzdaki kas kitlesini arttırmaya yarar.

2. Ara Egzersiz

Yağı hızlı yakma yollarından biridir. Sadece yağ yakmaya değil, aynı zamanda da vücuttaki yağ/kas oranını kas yoğunluğunu arttırarak değiştirir. Hangi kardiyo egzersizlerini uyguladığınız ile doğrudan alakalıdır. Tek yapmanız gereken ara egzersiz olarak kullanmanızdır. Düzenli koşunuzun içerisinde kısa bir süreliğine tempoyu birden arttırıp sonra eski tempoya dönmek bir örnektir.

3. Evde Egzersiz Yapın

Herhangi bir ekipmana ihtiyaç duymadan evde sırtınızı güçlendirmeye yarayan birçok egzersiz mevcut.
  • Kapı koluna kopmayacak lastik bir ip bağlayabilir ve kapıyı kapatıp 60 cm uzağa bir sandalye koyabilirsiniz. Lastiğin ucundan tutun ve dirseğinizi 90 derece bükerek kavrayın. Sonrasında omuzlarınızı kullanarak kollarınızı geri çekin ve pozisyonu on saniye boyunca koruyun ve bırakın. On kez tekrarlayın.
  • Yere oturun ve esneyerek ayaklarınıza ulaşın. İki elinizle aynı anda iki ayağınıza da ulaşmaya gayret edin. Nefes verirken sağ ayağınıza ulaşmaya odaklanın. İlk önce sağ el ile sağ el ve sağ ayak sol el ve sol ayak, sonrasında da çapraz olarak tekrarlayın.
Bu egzersiz bel üstü ve bel altı bölgenizi hedefleyerek yağ yakmanızı sağlayacaktır.
  • Başlamak için; düz bir şekilde yere yatın. İki elinizi de ensenizin arkasında birleştirin ve gövdenizi yerden kaldırmaya çalışın. Sadece 3 set 1 adet mekik hareketi ile başlayın ve zorlanmadıkça arttırın.
  • Köprü oluşturarak yere sırtınız üzerinde uzanır şekilde pozisyon alın. İki dizinizi de 90 derece pozisyona getirin, ayaklarınızı yerde tutun. Kalçanızı köprünüz düzleşene kadar yukarı kaldırın ve en az 15 saniye bu pozisyonu koruyun. En az 10 en çok 20 kere tekrarlayın.

Düşük Kalorili Yiyecekler

Günlük kalori alımınızı düşürün. Vücutta yağ oluşumunun temel sebepleri dengesiz beslenme ve hareketsizliktir. Günlük en az 500 kalori az alarak ve düzenli egzersiz yaparak bir hafta içinde rahatlıkla kilo verebilirsiniz. Proteinler sizin dostunuzdur. Az yağlı süt ve yoğurt, az yağlı süzme peynir, esmer pirinç, yulaf ezmesi, kabak, karnabahar, kuşkonmaz, nohut, mercimek ve karpuz. Düşük kalorili yiyecekleri daha ilgi çekici olması için şu şekilde farklılaştırabilirsiniz:
  • Buzlu meyve posalı içecekler
  • Salatalar
  • Ev yapımı kahvaltı gevreği
  • Çorbalar
Aklınızdan çıkarmayın, sadece kalori alışınızı azaltmak kilo vermenizi sağlamaz. En çok keyif aldığınız kardiyo aktivitelerinden birini seçebilirsiniz. Sırt güçlendirici aktiviteler gibi, kardiyoyu da düşük kalorili bir diyetle birleştirmezseniz sonuç almanız oldukça zor olacaktır.
  • Kilo vermek tamamen sizin elinizde. Yapmayı en çok sevdiğinizi seçin ve böylelikle yaparken sıkılmayın.
  • Ağırlık kaldırırken hafif ağırlıklarla başlayın ve uzun tekrarlar içeren egzersizleri tercih edin. Zaman geçip ağırlıklar size yetmediğinde ağırlıkları arttırabilirsiniz.
UYARI : Hastalıkları tedavi etmek, 1219 sayılı Kanunu’na göre sadece hekimlerimizin görevidir. Bu sitede yer alan bilgiler sağlıklı yaşama tavsiye niteliğindedir. Tedavi veya doktor tedavisi yerine geçmez. Adı geçen bitkilere alerjiniz olup olmadığını kontrol ettirdikten sonra kullanmanız tavsiye edilir. Herhangi bir rahatsızlığı olanlar ve özel politika gerektiren gruptaki kişiler mutlaka doktorlarına danışarak kullanmalıdır. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır. Nasıl Yapılır?
124 Paylaşımlar