Anne Karnındaki Bebeğin Öğrendiği Üç Şey

Uzmanlar, insanların doğmadan evvel bazı şeyleri öğrendiklerini öne sürmektedirler. Özellikle anne karnındaki bebeğin öğrendiği üç şey olduğunu  savunmaktadırlar. Biz de bu bu konuyu araştırdık ve sizler için yazdık.


1. Tat Almaya Başlarlar

anne-karnindakibebegin-ögrendigi-uc-sey

Anne karnındaki bebeğin öğrendiği üç şey den birincisi tat almaya başladıklarıdır. Queens Kraliçe Üniversitesi’nden Profesör Peter Hepper, doğumdan önce bebeklerin hangi yemeği sevip hangi yemeği sevmeyeceklerini araştırmak amacıyla bir deney yaptı. Bu deneyin içeriği çocukların sarımsaklı yemekleri yiyip yemeyecekleri ile ilgiliydi. Bu deneyde iki grup anne vardı ve gruplardan biri sarımsaklı yemekler yerken diğer grup sarımsaksız yemekler tercih etmişlerdi. Sonuçlar ilginçti, çünkü ilk gruptaki annelerden doğan bebekler, çocuk yaşlarında bile sarımsaklı yemeklerden zevk aldılar.

Aynı şey havuç suyu için de geçerli oldu. Hamile annelere içirilen havuç suyu sonucunda, doğan bebeklere 5-6 aylıkken havuç suyu içirildi ve çocuklar bu içeceği çok sevdiler. Hepper, çocukların ebeveynlerini bu şekilde tanıdıklarını öne sürüyor ve şu düşünceyi savunuyor: anne karnında olduğu denemiş oldukları tatlara alışıyorlar.

2. Sesleri İşitirler

Keyphrase in subheading: Use more keyphrases or synonyms in your higher-level subheadings!

Finlandiyalı bir grup bilim adamı, iki gebe grubun birine her gün ninniler dinletirken, diğerine hiç bir şey dinletmemişlerdir. Bu deneyin sonucunda ilk gruptaki bebekler şarkılara tepki gösterirken diğer gruptaki bebekler müziğe kayıtsız kalmıştır. Araştırmacılar, ilk gruptaki bebeklerin, anne karnında ninnileri öğrenmiş oldukları sonucuna varmışlardır.


3. Konuşmaya Tepki Vermek

New York Üniversitesi‘nde bir psikolog olan Athena Vouloumanos, yeni doğan bebeklerin insan konuşmasına ve seslerine verdiği tepkileri karşılaştırmış ve bebeklerin konuşmaya tepki verdiğini görmüştür.

Nasıl Yapılır?

224 Paylaşımlar